LedenZonder liefde is elk offer slechts schijn

Maar tegelijkertijd is het idee van opoffering ook een levensverzekering. Het is niet de offerdaad die verlost, maar de liefde, de wil, het idee erachter.

Door |
Biddende soldaten. Foto: Itzhak Hertz

Dit artikel verscheen in het december 2023/januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


De barbaarse terroristen van Hamas zijn het zuiden van Israël binnengevallen met het idee om niet levend terug te keren en hun leven op te offeren voor Allah. Onderweg hebben ze Israëli’s afgeslacht en puur bloed vergoten. Schijnoffers.

Tijdens Pesach of Soekot worden in de buurt van het Tempelplein regelmatig religieuze Joden betrapt die geiten- of schapenlammeren bij zich hebben en God een offer willen brengen op de berg Moria. De avontuurlijke poging een dier te offeren boven de Klaagmuur, vlak naast de moskeeën, is zelfs een ritueel geworden. Dat gold ook voor de 20-jarige Yair Hanoch. Hij was vastbesloten een dier te offeren op de plek waar ooit de tempel stond. Na zijn arrestatie verklaarde hij: ‘Er is geen plaats meer voor moslimoverheersing op de Tempelberg. De tijd is gekomen om de tempel te...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie