LedenZo werd Israël een supermacht op het gebied van (cyber)technologie

Het leger is een motor geworden die de Israëlische economie aandrijft op het gebied van technologie en cyberspace.

Door Gabi Siboni | | Onderwerpen: technologie
De Israëlische premier Benjamin Netanyahu spreekt op de jaarlijkse Cyber Week aan de Universiteit van Tel Aviv, 26 juni 2017. Foto: Amos Ben Gershom/GPO

Het Israel Innovation Authority’s Annual Report 2023 laat zien dat de high-tech industrie de afgelopen decennia is uitgegroeid tot de motor van de economie in Israël, waar het de grootste en snelst groeiende industrie is.

Het rapport laat ook zien dat de gemiddelde groei van het aantal werknemers in de hightechindustrie tussen 2012 en 2023 drie keer zo hoog is als de algemene groei in de economie (respectievelijk 6,3% en 2,2%). Bovendien bedroeg de bijdrage van de sector aan het BBP meer dan 18% en verdubbelde deze binnen tien jaar tot 290 miljard shekels (€76,5 miljard) in 2022.

De software- en cybersector geeft Israël een aanzienlijk comparatief voordeel: meer dan 40% van de start-ups is actief in deze sector en meer dan de helft van de investeringen gaat naar de cyber- en softwaresector. Israël is wereldleider geworden op het gebied van cyber- en informatiebeveiliging, en dit proces is nog niet voltooid. Volgens het hoofd van het IIA streeft Israël ernaar te profiteren van drie innovatiegebieden: Generatieve Kunstmatige Intelligentie, Quantum Computing en Communicatie, en Klimaatgerelateerde Innovatie.

Hoe is Israël een wereldmacht geworden op het...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie