Zeven Israëli’s gewond bij schietpartij in Samaria

Israëlische troepen zijn enkele uren in een vuurgevecht verwikkeld geweest met ten minste één Palestijnse terrorist.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: terreur, Judea en Samaria
IDF-troepen zoeken naar een Palestijnse terrorist in de regio Binyamin in Samaria, 22 maart 2024. Foto: IDF

Zeven Israëli’s raakten vrijdag gewond bij een vuurgevecht met een Palestijnse terrorist tijdens een grootscheepse zoekactie in de regio Binyamin in Samaria. Een van hen verkeert naar verluidt in een zeer ernstige toestand.

Reddingswerkers behandelden twee van de slachtoffers met ernstige verwondingen ter plaatse voordat ze naar het ziekenhuis werden gebracht.

Volgens berichten opende de terrorist eerst het vuur op een Israëlische minibus in de buurt van de Joodse gemeenschap Dolev, ten westen van Ramallah.

Bij de aanval zelf raakte niemand gewond.

Het hoofd van de IDF Judea en Samaria Divisie, brigadegeneraal Yaki Dolf, op de plaats van een schietpartij bij Dolev in Samaria op 22 maart 2024. foto: IDF.

Tijdens de daaropvolgende klopjacht raakten de Israëlische Strijdkrachten verwikkeld in een vuurgevecht met de terrorist dat enkele uren duurde.

De Israëlische Strijdkrachten stuurden extra troepen en luchtsteun, waaronder een gevechtshelikopter, naar het gebied.

De terrorist werd uiteindelijk uitgeschakeld door een raketaanval, zo werd gemeld.

De troepen bleven zoeken naar mogelijke verdachten.

Dinsdag raakten twee Israëlische veiligheidsagenten gewond bij een schietpartij in de buurt van het natuurreservaat Oz veGaon tussen Gush Etzion Junction en Migdal Oz in Judea.

De slachtoffers, beiden officieren van de Israëlische veiligheidsdienst (Shin Bet), raakten respectievelijk licht en ernstig gewond.

Een van de agenten beantwoordde het vuur en doodde de aanvaller. De terrorist werd geïdentificeerd als Ziad al-Hamran, 30, uit Jenin in Noord-Samaria.

Op zaterdag doodden Israëlische strijdkrachten een imam uit Hebron nadat hij het vuur had geopend met een automatisch geweer in de Joodse wijk van de stad. Er werden geen Israëlische slachtoffers gemeld.

Mahmoud Nofal werd gefilmd terwijl hij vanaf een begraafplaats in de wijk Abu Sanina in de richting van de Joodse wijk schoot.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox