Yehudah Glick: COVID-vaccin is een ‘engel van God’

 

Door Redactie Israel Today |

Israel Today had het voorrecht om Rabbijn Yehudah Glick te ontvangen voor een live Zoom chat met onze lezers op woensdag, tijdens welke hij een breed scala aan actuele onderwerpen besprak, die de Joodse Staat aangaan.

Een van die onderwerpen was natuurlijk het coronavirus, en in het bijzonder de campagne van Israël om de rest van de bevolking aan te moedigen (sommigen zouden zeggen ‘te dwingen’) om zich te laten vaccineren. Meer dan de helft van alle in aanmerking komende Israëli’s heeft zich met genoegen vrijwillig laten inenten. Maar de inentingscampagne is de laatste weken aanzienlijk afgeremd, en lokale bewegingen die het vaccin zelf of het ‘groene paspoort’-beleid afwijzen, laten nu hun stem horen. (Zie: Een twee-klassen-maatschappij?)

Rabbijn Glick vermeed om in het moeras van die discussie te duiken, maar beschreef het vaccin, hoewel door mensenhanden gemaakt, als goddelijke hulp. ‘Het vaccin is een engel van God,’ zei Glick. ‘Mensen denken dat een engel iets is met vleugels. Nee, een engel is iets dat de opdracht van God uitvoert. Hij gaf ons de mogelijkheid om dingen te ontwikkelen, inclusief dit vaccin. En dus verwijzen we ernaar als een zegen, en als een engel van God.’

De rabbijn voegde eraan toe dat de echte vragen die we ons moeten stellen zijn: ‘Wat hebben we van het afgelopen jaar meegenomen? Hebben we iets geleerd? Zijn we dezelfde mensen als een jaar geleden?’

Voor de antwoorden op die vragen, of op z’n minst enige aanwijzingen over hoe ze te overdenken, bekijk de volledige opname van het Engelstalige interview hieronder.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.