Wordt de geschiedenis van de Holocaust aangepast?

Probeert Israëls belangrijkste Holocaustmuseum Yad Vashem de bewijzen voor de Palestijnse betrokkenheid bij de dreigende omvangrijke Holocaust-plannen in het Midden Oosten te verbergen, door de foto van Hitler en de moefti van Jeruzalem niet meer te tonen?

Israëls belangrijkste Holocaust herdenkingsmuseum, Yad Vashem, werd onlangs publiekelijk bekritiseerd voor het verwijderen van een grote en beroemde foto, waarop te zien is hoe Adolf Hitler een ontmoeting heeft met zijn bondgenoot in de Jodenhaat, de antisemitische Moefti van Jeruzalem, Haj Amin el Hoesseini. Vandaag de dag kan men, als men goed zoekt, nog een kleine prent van Himmler en Hoesseini vinden in een donker hoekje van het museum. De grote meerderheid van de museum­bezoekers ziet het nooit, en de plaatselijke Yad Vashem gidsen zijn er niet van op de hoogte. Ik heb velen van hen gevraagd mij de weg te wijzen. Ze konden het niet, of wilden het niet.

De foto van een ontmoeting van de Palestijnse leider Haj Amin el Hoesseini met Hitler is welbekend, en een belangrijk onderdeel van de geschiedenis van de Holocaust, vooral in het Land Israël. (Foto: Publiek domein)

De Jodenhatende Moefti van Jeruzalem, Haj Amin el Hoesseini, tevens bekend als de vader van het ‘Palestijnse volk’ (zoals Yasser Arafat hem eens noemde), werd ere-generaal van de Nazi SS, toen hij vele duizenden Moslim­soldaten voor Hitler op de been bracht. Zijn troepen bewaakten treinen die Joden naar de vernie­tigings­kampen brachten. Hij kwam tussenbeide om een deal tegen te houden die een treinlading Joodse kinderen zou hebben kunnen redden.

Critici beschouwen de beslissing om de foto van Hitler en Hoesseini te verwijderen politiek gemotiveerd, namelijk om tegemoet te komen aan de gevoelig­heden van bepaalde Arabieren, na de radicale en abrupte ommekeer in de oriëntatie van Israël ten opzichte van de ‘Palestijnen’, een direct gevolg van de Oslo akkoorden (1993).

Yad Vashem beweert officieel dat deze foto slechts een heel klein onderdeel van het grote Holocaust verhaal vertelt, en dus niet veel aandacht verdient.

Zij beweren verder dat de oriëntatie in het nieuw ingerichte museum (2005) vooral de slachtoffers en niet de daders wil laten zien. Daarom werd ook de bestaande minuscule plaats van de foto van de Palestijnse SS generaal met Hitler verwijderd (er zijn echter talrijke en grote muren vol met foto’s van Duitse daders).

Behalve dat het museum in Jeruzalem is gevestigd, en de Moefti Hitlers formele vertegen­woordiger in het Midden-Oosten was, was dit ook de man die in 1929 aanzette tot afschuwelijke bloedbaden zowel in Hebron, alsook in het hele land, en die Hitler verschillende suggesties deed die gericht waren op het uitroeien van het Joodse volk.

Eén daarvan was de bouw van concentratie­kampen in de Dotan-vallei in Israël, waarbij gebruik werd gemaakt van de ervaringen met de succes­volle campagnes van het Derde Rijk in Afrika en in het Midden-Oosten, om daarmee de Endlösung uit te breiden tot het Midden-Oosten en Israël. Helaas voor hen, en gelukkig voor de Israëlische Joden, werden de Duitsers verslagen in de slag bij El Alamein.

Deze plotselinge afwending van de dreiging van een massale uitroeiing van de Joden, was een modern Poerim-wonder, dat als zodanig moet worden erkend en niet uit onze geschiedenis mag worden weggelaten.

De Holocaust-geschiedenis van de Moefti en zijn voortdurende invloed op Jodenhaters in het hele Midden-Oosten, maar vooral in het Land Israël, mag niet worden witgewassen en verborgen. Dat zijn wij de geschiedenis en ons volk verschuldigd, voor alle komende generaties.

En om het nog veel erger te maken, ontkent Yad Vashem dat er ooit een foto van Hitler en Hoesseini in het museum heeft gehangen. Een voormalig hoog­ge­plaatst Yad Vashem ambtenaar heeft officieel erkend de beroemde foto te hebben gezien, maar kort na deze bekentenis trok hij zijn verklaring weer in! Deze flagrante en schandelijke doofpot roept de vraag op: Waarom?

Het vraagt ook om actie: Geef deze foto terug!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox