Woestijnreis van 9 tot 15 december 2023

De woestijn is allereerst een avontuur met God! Na het grote succes van de laatste woestijnreis gaan we in december nog een keer.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: woestijn
Foto: Shutterstock

“Ik wil jullie meelokken naar de woestijn en dan tot jullie hart spreken”

Wat God in het Bijbelboek Hosea tot Zijn volk zegt, geldt ook voor ons! Twee weken vóór kerst zijn we in de woestijn. En onderweg naar ‘Gods berg’ vieren we met elkaar het Chanoekafeest. Wat een mooie timing!

De reis concentreert zich rond de berg Har Karkom in het zuiden van de Negev (door sommigen ook ‘Gods berg’ genoemd). In Exodus 24 lezen we: ‘Hierna schreef Mozes alles op wat de HEER had gezegd. De volgende morgen bouwde hij aan de voet van de berg een altaar en richtte hij twaalf gedenkstenen op, voor elk van de twaalf stammen van Israël één.’

Samen door de woestijn wandelen, een bijzondere ervaring.

Tijdens deze woestijnreis zul je deze locatie met eigen ogen zien. De berg Karkom is een van de meest mysterieuze archeologische plaatsen in Israël en wordt door velen als een heilige plaats beschouwd. Het is ook maar drie keer per jaar toegestaan de berg te bezoeken: tijdens Pesach, het Loofhuttenfeest en Chanoeka. Zes dagen lang wandel je door de adembenemende woestijn, geniet je van Gods schepping, is er tijd voor stilte, lofprijzing, Bijbelstudie en nieuwe  vriendschappen. Het slapen gebeurt in kleine tentjes, en uiteraard is er ruimte om heerlijk bij te komen.

Begeleiding

De reis wordt geleid door het echtpaar Aviel en Anat Schneider (Israel Today). Zij kennen de woestijn op hun duimpje en zullen je begeleiden op de wandeltochten, bij de gesprekken, de Bijbelstudies en alles wat er gedurende de zes dagen in de woestijn gebeurt.

“Uit ervaring weet ik wat een impact die stilte heeft. Onlangs was ik weer onderweg in de Sinaï, een woestijn die vanuit mijn gezichtspunt deel uitmaakt van het Bijbelse verhaal. De woestijn is als een magneet voor mij, die me steeds weer aantrekt en telkens opnieuw tot me spreekt. Een week midden in de Israëlische woestijn en dan nog wel in een van de mooiste en meest gesloten gebieden rond de berg Karkom. Niemand biedt daar georganiseerde reizen aan, alleen wij van Israel Today. En dat is vooral omdat we van de woestijn houden en dit echt alleen uit liefde doen. We laten je te voet het land zien dat anderen links laten liggen.”

Volledig verzorgd

De reis is Duitstalig en ook de boekingen verlopen via een reisbureau in Duitsland. De prijs voor Wat God in het Bijbelboek Hosea tot Zijn volk zegt, geldt ook voor ons! Deze woestijnreis is € 1.699 per persoon, exclusief vliegreis. Inbegrepen bij de prijs zijn de transfer van Tel Aviv naar het zuiden van de Negev, alle overnachtingen in tweepersoonstentjes, alle maaltijden, en de transfer van de  woestijn naar Jeruzalem op de laatste dag. Uiteraard is het mogelijk de reis te verlengen met bijvoorbeeld een verblijf  in Jeruzalem. Ook daar kan het reisbureau je bij helpen.

Informatie en boeken

Wil je meer informatie? Ga dan naar israelheute.com. Direct boeken? Ga naar israelreise.de. Mailen kan uiteraard ook: info@israelreise.de.

De reis vindt plaats van 09 – 15 december 2023.
De prijs per reis is 1.699 euro per persoon, exclusief vliegreis.
We boeken graag passende vluchten en voor- of aansluitende verblijven in Israël voor je.
We raden aan om 2 dagen eerder aan te komen en te genieten van de Chanoeka-sfeer in Jeruzalem.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox