Wijngaard vol druiven en olijfbomen in de Negev

Beste lezers, shalom,

Door Ayala Shalmayev |

Vorige week was het weer zover. Mijn collega Rami haalde me om 7 uur ‘s ochtends op om naar de woestijn te rijden. In de omgeving van Be’er Milka bij Nitzana wilden we naar onze olijfgaarden en de wijngaard kijken. Een rit duurt ongeveer 2 uur, maar we stoppen altijd onderweg bij een benzinestation voor een koffie en Borekas (gevuld bladerdeeg). Zo kwamen we na ongeveer 2½ uur aan bij onze eerste olijfboomgaard. We hebben wat foto’s en films gemaakt.

Ik was vooral nieuwsgierig naar olijfboomgaard 5, omdat de aanplant daar pas recentelijk, ongeveer 3 maanden geleden, heeft plaatsgevonden. En de bomen zijn echt al gegroeid! En zo gingen we van de ene olijfboomgaard naar de andere, keken naar de bomen, namen foto’s en maakten films. Ik vond de wijngaard erg indrukwekkend, want de wijnstokken zaten vol met druiven!

Dit najaar zal de volgende aanplant van olijfbomen plaatsvinden. We hopen van harte dat het vlieg­verkeer tegen die tijd wat vlotter zal verlopen en het inreisbeperkingen wat soepeler zzullen zijn en dat enkelen van onze lezers zich bij ons zullen kunnen aansluiten!

En nu groet ik u met een hartelijk Shalom uit Jeruzalem en wens u een gezegende dag!

Ayala