LedenWie wil er een tweestatenoplossing? Israëliërs noch Palestijnen

De obsessie van de VS met een tweestatenoplossing is duidelijk in tegenspraak met de wil van de Israëlische bevolking en is al helemaal niet wat de Palestijnen willen.

Door Israel Kasnett | | Onderwerpen: tweestatenoplossing
Een historische handdruk, maar de verhoopte vrede bleef uit. Foto: Witte Huis, Publiek domein

De Amerikaanse senator Chuck Schumer is van mening dat het Palestijnse volk “dezelfde dingen wil als ieder ander volk: vrede, veiligheid en welvaart”.

De Palestijnen willen echter duidelijk geen vrede. Ze geven zelf toe dat ze niet willen “wat ieder ander volk wil”. In plaats daarvan willen ze terrorisme en de vernietiging van de Joodse staat.

Verschillende peilingen hebben aangetoond dat de meerderheid van de Palestijnse burgers het bloedbad van 7 oktober door Hamas en het idee van een Palestijnse staat binnen de grenzen van 1948 steunt, wat de vernietiging van Israël betekent.

Uit een nieuwe peiling van het Palestijnse Centrum voor Beleids- en Enquêteonderzoek (PSR), die woensdag werd vrijgegeven, blijkt dat een grote meerderheid van de Palestijnen in de Gazastrook (71%) de beslissing van Hamas steunt om het bloedbad van 7 oktober uit te voeren, tegenover 57% in december.

De peiling toont ook een stijging van de Palestijnse steun voor terrorist Marwan Barghouti als hij het bij de verkiezingen op zou nemen tegen Hamas-terroristenleider Ismail Haniyeh. Als Haniyeh het zou opnemen tegen de leider van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas,...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie