LedenWelke gevolgen heeft de situatie in Oekraïne voor Israël en het Midden-Oosten?

Als Israëli’s moeten wij ons afvragen wie zich na het zien van Amerika’s zwakte moediger zal voelen om als volgende aan te vallen. Alleen God weet het!

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: ISIS, politiek, Verenigde Staten, Rusland
Foto: Olivier Fitoussi / Flash90

Op dit moment zijn bijna 4 miljoen Oekraïners vluchteling geworden, omdat de oorlog tussen Oekraïne en Rusland niet lijkt af te nemen, waarbij Rusland grote delen van het Oost-Europese land met tapijtbommen bestookt. Er zijn nu ongeveer 8.000 Oekraïense vluchtelingen in de Staat Israël met niet veel meer dan de kleren aan hun lijf, en er zullen er waarschijnlijk nog veel meer bijkomen. Vele Joodse organisaties zoals Yad L’Olim, Shavei Israel en anderen haasten zich om de Joodse vluchtelingen uit Oekraïne te helpen en hen zo snel mogelijk per vliegtuig naar Israël te brengen. Veel niet-Joodse Oekraïners hebben echter ook hun toevlucht gezocht in de staat Israël en Israël moet ook in hun behoeften voorzien.

Intussen meldde MEMRI dat Rusland in samenwerking met het Assad-regime en de Iraanse Revolutionaire Garde begonnen is Syriërs te rekruteren om voor de Russen tegen de Oekraïners te vechten. Volgens het rapport hebben ongeveer 60 leden van Hezbollah en de Iraanse Revolutionaire Garde zich verzameld in Homs en Palmyra om zich aan te melden om voor Rusland...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie