LedenWelke bouw in Judea en Samaria is illegaler?

Het land in Judea en Samaria wordt opgeëist door Joden en Arabieren. Beide groepen bouwen hier om hun claim te onderstrepen.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: kolonisten, Judea en Samaria
Joodse patriotten bouwen nederzettingen in Judea en Samaria. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Gisteren presenteerde de Israëlische minister van Binnenlandse Veiligheid Itamar Ben-Gvir tijdens de kabinetsvergadering diverse luchtfoto’s en documenten van illegale Palestijnse gebouwen in Judea en Samaria. Daarmee wilde hij zijn regering bewijzen dat de Israëlische wet de illegale bouw van Joodse kolonisten in zone C in het Bijbelse hartgebied strenger aanpakt dan die van de Palestijnen. “Een wet is een wet en geldt in gelijke mate voor iedereen,” benadrukte Ben-Gvir. “Ik zal racisme tegen Joden tijdens mijn wacht niet tolereren, en net zoals de minister van Defensie ervoor koos om de Joodse buitenpost te vernietigen, eisen wij de vernietiging van illegale Arabische bouw in Judea en Samaria.”

Ben-Gvir noemde vervolgens een groot aantal illegale Palestijnse buitenposten, waarvan de eerste Khan Al-Ahmar is, naast de hoofdweg tussen Maale Adumim en Jericho. Het bedoeïenendorp Khan al-Ahmar is illegaal en zonder de juiste vergunningen gebouwd. Het dorp is meerdere malen gesloopt en herbouwd en trok in 2018 internationale aandacht nadat het Israëlische Hooggerechtshof de sloop ervan had goedgekeurd. Andere illegale Palestijnse buitenposten bevinden zich bij Shilo in Samaria, in...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie