Leden‘We zullen de ene groep terroristen niet vervangen door een andere’

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken stelt opnieuw dat noch Hamas noch de Palestijnse Autoriteit een rol zullen spelen in Gaza; moslimstaten zijn het daar niet mee eens.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Hamas, Gaza
Minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz benadrukt dat Jeruzalem niet zal toestaan dat buitenlandse druk de doelstellingen van de Gaza-oorlog ondermijnt. Foto: Chaim Goldberg/Flash90

Minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz vertelde tegen Channel 14 News op zaterdagavond dat Jeruzalem niet zou toestaan dat buitenlandse druk, inclusief van de Verenigde Staten, de doelen van de oorlog tegen Hamas in de Gazastrook zou ondermijnen.

Rafah-operatie

Katz benadrukte dat Israëlische troepen zullen opereren in de zuidelijke grensstad Rafah in Gaza, het laatst overgebleven bolwerk van Hamas in de kustenclaves. Westerse staten, met name de Biden-regering in Washington, hebben er bij Israël op aangedrongen om af te zien van een grootschalige grondoperatie in Rafah, gezien het grote aantal Gazanen dat daar zijn toevlucht heeft gezocht.

Israëlische politici uit het hele politieke spectrum, evenals leger- en andere veiligheidschefs, zijn van mening dat een operatie in Rafah, waar de Hamasleiding vermoedelijk is gevestigd en waar de resterende Israëlische gijzelaars waarschijnlijk worden vastgehouden, absoluut noodzakelijk is.

Geen Hamas meer

Katz verwierp ook elke mogelijkheid om de oorlog te beëindigen tot Hamas verslagen en vernietigd is als militaire bedreiging, zo niet als beweging.

De druk op Israël neemt toe om een langdurig...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie