LedenWe moeten onszelf niet voor de gek houden

De barbaarse aanval van Hamasterroristen op ‘zwarte sabbat’ heeft veel mensen wakker geschud, en de waarheid moet worden verteld.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: Hamas
Palestijnen in Hebron protesteren ter ondersteuning van de mensen in Gaza terwijl het conflict tussen Israël en Hamas voortduurt. Foto: Wisam Hashlamoun/Flash90

Dit artikel verscheen in het december 2023 / januari 2024 – magazine van Israel Today. Leden van Israel Today lezen de artikelen eerst. Ben je nog geen lid? Klik hier!


We moeten onszelf afvragen wie van de Palestijnen echt in vrede met Israël wil samenleven. De meeste inwoners van de Gazastrook sympathiseren met Hamas. Velen van hen steunden enthousiast de slachting van onschuldige Joden.

We hebben altijd willen geloven dat de meerderheid van de Palestijnse burgerbevolking in de Gazastrook als het ware gegijzeld werd door het radicale Hamasregime, en dat ze over het algemeen streven naar vrede. Niet alleen hebben regeringsleden uit de Westerse wereld ons dit voorgehouden, maar we hebben ook onszelf voor de gek gehouden. Maar zoals de zaken er nu voor staan, lijkt de realiteit toch anders te zijn. En toch weet ik zeker dat er nog onschuldigen in de Gazastrook zijn, net zoals er onschuldigen in Sodom en Gomorra waren. Niet veel, helaas, maar sommigen.

De meerderheid

Het is gewoon niet...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie