Water van bijbelse woestijnpoel kleurt bloedrood

Israëlische en Jordaanse media waren deze week in rep en roer nadat een poel met water in de buurt van de Dode Zee rood kleurde, ondanks dat het normaal gesproken helder is. Duidt dit op een Godde­lijke plaag, of is er een milieuprobleem?

Door Redactie Israel Today |

De poel bevindt zich aan de Jordaanse kant van de grens in het Bijbelse gebied Moab. Jordaanse waterfunctionarissen schreven het toe aan ofwel een bepaalde alg die een roze vloeistof afscheidt, ofwel de introductie van ijzeroxide.

Natuurlijk wordt rood kleurend water zowel in het Jodendom als in de Islam gezien als een teken van goddelijke straf door plagen, en er waren niet weinig mensen die in dit geval een dergelijke oorzaak aanvoerden.

Traditionele Joodse bronnen hebben lang geleerd dat de Tien Plagen die God gebruikte om het oude Egypte te treffen, kort voor de Messiaanse verlossing opnieuw zullen optreden.

Veel Jordaniërs namen ook een cynischer standpunt in en beschuldigden hun regering van het toedekken van een of andere mysterieuze bron van vervuiling.

Zie ook:Israel365news.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.