Wat lazen onze lezers in het afgelopen jaar?

Voor ons allen is het jaar 2020 een krankzinnig jaar, maar ook een heel interessant jaar geweest, evenals voor degenen onder ons die zich inzetten om u het nieuws uit Israël te brengen. Hier zijn de meest gelezen artikelen van Israël Today in 2020.

Door David Lazarus, Floris Poot |

Zittend achter mijn bureau heb ik me vaak afgevraagd of de lezers dit jaar zo bezig zijn geweest met politiek en de Corona pandemie, dat Israël en het lot van het Joodse volk op een laag pitje zijn gezet. En toch is het aantal lezers van Israel Today toegenomen. Artikelen op onze Engelstalige editie werden veel meer gelezen sinds de papieren editie stopte; artikelen in het volledig digitale tijdschrift werd in 2020 bijna 5 miljoen maal bekeken..

De Bijbel en Corona

Omdat iedereen erover praat, hadden we verwacht dat een aantal van onze meest gelezen artikelen over het coronavirus zouden gaan. Maar hier in Israël vandaag, ‘Zoals je de Bijbel leest in de ene hand en het nieuws in de andere’, waren onze meest populaire verslagen voor 2020 atypisch.

Het Coronavirus vanuit een Messiaans perspectief
Bestaan er Joodse Profetieën over het Coronavirus?
Wat de Bijbel ons zegt in tijden van het Coronavirus

Het Coronavirus, Israël en de wereld – Eindtijd?

Natuurlijk hielden we u op de hoogte van het laatste nieuws uit Israël over de pandemie en al het ‘nieuws dat anderen weglaten’:
Mijn ervaring met het Corona-vaccin
Groeten uit Israël – Voorzichtig optimistisch het jaar in

Komt de Messias binnenkort?

Het begrijpen van de tijd waarin we leven is een belangrijk deel van ons DNA hier bij Israel Today. Onze journalisten en verslaggevers wonen en werken hier in Jeruzalem en in het hele land en hebben tientallen jaren ervaring met wat er in Israël en de Joodse wereld gebeurt.

Joodse profetieën en voorspellingen over de Messias waren dit jaar een populair onderwerp bij onze lezers, en begrijpelijkerwijs proberen wij allen, christenen en Joden, te begrijpen wat er de laatste tijd in de wereld gebeurt! Een van onze doelen is om onze lezers een glimp te laten opvangen van wat de leidende rabbijnen van Israël denken over de Messias en hoe de toekomst zich zou kunnen ontvouwen, hoewel onze medewerkers hun perspectieven niet noodzakelijkerwijs ondersteunen.

Deze artikelen werden in 2020 door duizenden lezers gelezen:
Rabbijnen: kijk naar de tekenen, de Messias komt!
Minister Litzman: De Messias komt met Pesach
Israëlische rabbijn: De Messias moet spoedig komen

‘Alles is politiek’

Dit is een favoriet gezegde hier in Israël, waar pragmatisme heerst. Het is net als het rabbijnse gezegde, ‘Zonder brood kan er geen Torah zijn.’ Israëlische politiek is altijd belangrijk voor de lezers van Israel Today, omdat we begrijpen we dat Israël, Jeruzalem, het land en het Joodse volk cruciaal zijn voor de toekomst en het welzijn van de mensheid. Onze doorgewinterde journalisten geven ons actuele inzichten en duidelijkheid in de vaak verwarrende wereld van de Israëlische politiek, vaak met een bijbels of geestelijk perspectief.

Hier zijn enkele populaire titels:
Israëli’s vrezen ‘Justitiële Dictatuur’ van Hooggerechtshof. Israëls (seculiere) Hooggerechtshof dreigt het nationale thuisland voor het Joodsee volk te ondermijnen.
Arabische Staten prijzen vrede tussen Israël en VAE – Hoe de VAE de sluizen heeft geopend, door onze nieuwe en jongste Israëlische journalist.
Het roemloze einde van de roemrijke Arbeidspartij
Poetins speciale relatie met Israël en de Joden
Waarom is Turkije de vijand van Israël geworden?

Nog een paar artikelen die de aandacht van de lezers hebben getrokken:
Wat was Israëls rol in het doden van Soleimani?
Dadelzaden na 2000 jaar ontkiemd en geven vruchten
Israëls Aardse Geboorteakte: de San Remo Resolutie
Video: Dit is Jeruzalem, Israëls eeuwige hoofdstad
Wat ontplofte er in de haven van Beiroet, Libanon?

Zoekt u oudere artikelen? Onder de knop ARCHIEF kunt u alle artikelen vinden van de afgelopen vijf jaar.

Wij horen graag van onze lezers met uw ideeën en commentaar. Schrijf ons, via CONTACT, met suggesties voor artikelen en hoe we u het komende jaar van dienst kunnen zijnr.

Shalom en vrede zij over Jeruzalem en heel Israël in dit nieuwe jaar.