LedenWat kunnen we leren van de waarschijnlijke ineenstorting van deze regering?

Het hebben van een Arabische partij in de coalitie had de “apartheidsstaat” leugen tot zwijgen moeten brengen. Het bewees alleen opnieuw dat het de vijanden van Israël niet kan schelen wat het doet; ze willen haar alleen maar dood hebben.

Door Jewish News Syndicate (JNS) |
Het feit dat de Arabische islamist Mansour Abbas aan de touwtjes trekt van de Israëlische regering had de beschuldigingen van "apartheid" moeten wegnemen. Foto: Yonatan Sindel / Flash90

Het is een les die de Israëli’s al lang geleden hadden moeten leren. Toch zou de ervaring van de afgelopen 12 maanden hen er opnieuw aan moeten herinneren. Degenen die Israël afkraken als een onderdrukker of de grote leugen omhelzen dat het een “apartheidsstaat” is, zijn niet geïnteresseerd in wat het doet. Zij haten het om wat het is: een Joodse staat.

Dat is eens te meer relevant vanwege het einde van een experiment dat onomstotelijk had moeten bewijzen dat de lasterpraatjes over apartheid en onderdrukking absurd zijn. De aanwezigheid van de Ra’am-partij van Mansour Abbas – een Arabische factie die principieel tegen het bestaan van Israël is en gelooft in de instelling van een islamitisch regime in de plaats daarvan – in de regering van Israël had een einde moeten maken aan de discussies over apartheid. Het was een doorslaggevend bewijs (hoewel niet het enige) dat aantoonde dat de Joodse staat een levendige democratie is, gebaseerd op gelijkheid voor de wet voor al zijn burgers, zowel Joodse als niet-Joodse.

Maar...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie