LedenWaarom u niet moet geloven wat de VN of de reguliere media zeggen over Israël

Uit drie recente incidenten blijkt duidelijk de partijdigheid van de buitenlandse pers en de Verenigde Naties ten opzichte van Israël.

Door Ryan Jones |
De buitenlandse media zijn er herhaaldelijk op betrapt dat zij zich hebben laten overnemen door de Palestijnen, waardoor het onmogelijk is geworden de reguliere media te vertrouwen. Foto: Kobi Gideon / FLASH90

Het zal onze lezers niet verbazen dat de reguliere media en de internationale politici die de Verenigde Naties vormen, vooringenomen zijn tegen Israël.

Dit is voor niemand nieuws.

Niettemin is het nuttig concrete voorbeelden te kunnen noemen van dit oneerlijke gedrag wanneer men Israël verdedigt tegen zijn tegenstanders. Zowel de VN als de media hebben vorige week verschillende van dergelijke voorbeelden gegeven.

VN-functionaris durft Israël niet te beschuldigen

Iedereen weet dat de gangbare opvatting is dat alleen Israël verantwoordelijk is voor alle Palestijnse problemen, zelfs wanneer Palestijnse terreurgroepen hun eigen bevolking leed aandoen.

Er zat dus niets anders op dan Sarah Muscroft, het voormalige hoofd van het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden van de Verenigde Naties in de bezette Palestijnse Gebieden, te straffen toen zij het waagde de Islamitische Jihad te veroordelen wegens het lukraak afvuren van raketten vanuit Gaza, waardoor Israëlische militaire actie nodig werd.

Nadat een Egyptisch staakt-het-vuren van kracht werd, tweette Muscroft:

“Opgelucht dat een staakt-het-vuren is overeengekomen dat een einde maakt aan de vijandelijkheden waarvan zowel...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie