LedenWaarom heeft Hamas niet deelgenomen aan de recente Jihad-oorlog tegen Israël?

Een week na het einde van de gevechten in Gaza tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), wordt nu duidelijk waarom Hamas zich niet bij de strijd tegen Israël heeft aangesloten.

Door Edy Cohen | | Onderwerpen: Hamas
Strijders van Hamas. Foto: Attia Muhammed/Flash90

Een week na het einde van de gevechten in Gaza tussen Israël en de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ), wordt het nu duidelijk waarom Hamas zich niet bij de strijd tegen Israël heeft aangesloten. “Operatie Ochtendgloren” begon na de arrestatie van het hoofd van de Islamitische Jihad in Judea en Samaria, Bassam al-Saadi, door IDF-troepen in het gebied rond Jenin. Israël trok ten strijde tegen de “Saraya Al-Quds,” de militaire arm van de Jihad.

De laatste jaren zijn deze pelotons van de terreurafdeling na Hamas de belangrijkste militaire macht in de Gazastrook geworden. Wij hebben vernomen dat Hamas weliswaar aanwezig was in de “oorlogstent” die was opgezet om een strategie uit te stippelen voor de wraak op Israël voor de moord op hun leider, maar dat Hamas louter symbolisch aanwezig was voor communicatie en niet voor gevechtstaken.

Israël heeft alles in het werk gesteld om te voorkomen dat Hamas zou deelnemen aan de gevechten

Hamas heeft de Islamitische Jihad op geen enkele manier ingeperkt, noch heeft zij hulp geboden. Dat is althans de conclusie...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie