Waarom betreurt Europa de dood van Fakhrizadeh?

 

Door Tsvi Sadan |

Er van uit gaand, dat Israël schuldig is, heeft de Europese Unie deze week zich gehaast om de moord op de Iraanse nucleaire projectmanager Mohsen Fakhrizadeh te veroordelen, een man wiens grootste verlangen was om de Joden te bombarderen.

‘Dit is een criminele daad en hij gaat in tegen het beginsel van eerbiediging van de mensenrechten, waar de EU voor staat’, aldus de woordvoerder van de buitenlandse dienst van de EU. Het hoofd van het buitenlands beleid van de EU, Josep Borrel, heeft later zijn medeleven betuigd aan de familie Fakhrizadeh.

Fatsoenlijke mensen kunnen het zich niet veroorloven om de stilzwijgende betekenis van dit zogenaamd morele standpunt terzijde te schuiven. Simpel gezegd betreurt de EU de dood van een persoon wiens grootste wens het was om kernbommen op Israël te gooien. De EU veroordeelt ondubbelzinnig degenen die proberen de pogingen van Iran, om zijn versie van de ‘Endlösung’ uit te voeren, te verijdelen. De as van miljoenen Joden bemest de Europese bodem, en wat nu, is er nu nog meer as nodig om de Palestijnse woestijn weer tot bloei te laten komen? V*r*o*m*e, EU.

Degenen die de symboliek waarderen, moeten opmerken dat Fakhrizadeh op 27 november werd gedood, en de veroordeling van de EU kwam op 29 november, een datum die het geheugen van Europa onmogelijk kan ontglippen. Op deze dag, 72 jaar geleden, ratificeerde de VN resolutie 181, die het Heilige Land in twee Staten verdeelde, een Joodse en een Arabische (niet ‘Palestijnse’). Israël aanvaardde deze resolutie en werd daarmee een door de internationale gemeenschap erkende Staat.

Zoals we allemaal weten, verwierpen de Arabieren de resolutie en begonnen ze een totale oorlog om het vooruitzicht op een Joodse Staat in de kiem te smoren. Deze tweede poging om de Joden uit te roeien, die slechts twee jaar na de Holocaust kwam, eindigde in de klinkende over­winning van Israël. Wat kan een veroor­deling van de zelf­verdedi­ging van Israël, uitgerekend op deze datum, anders betekenen dan een verwerping van het bestaan van de Joodse Staat?

Het is inmiddels duidelijk, dat Israël in de verachtelijke geesten van de EU-afgevaardigden een pariastaat is geworden die elk denkbaar menselijk kwaad belichaamt. Vandaag ziet de EU Israël als een blanke, koloniale, racistische entiteit die een genocide uitvoert op het Palestijnse volk (dat sinds 1948 tot miljoenen is gegroeid, maar wat maakt dat uit?). Daarom moet Israël zich voor het welzijn van de mensheid op zijn minst ontdoen van elke Joodse identiteit, met inbegrip van de Joodse soevereiniteit in het Heilige Land, dat nu als een gebied wordt beschouwd dat op onrechtmatige wijze aan het inheemse Palestijnse volk is ontnomen. Het is dit morele gevoel dat tranen in de ogen van Josep Borrel veroorzaakt. Hij huilt bij de aanblik van het lijk van een man die op Hitler lijkt. Inderdaad, wat een betreurens­waardig verlies.

Antisemitisme uitdrijven met een Antisemitist?
De EU is te scherpzinnig om hardop te zeggen wat haar veroordeling van de moord op Fakhrizadeh werkelijk betekent – het uitsterven van Israëliërs/joden. Maar anderen doen het voor de eervolle EU, waaronder Jewish Voice for Peace (JVP). Op 15 december zal de JVP een webinar organiseren met als titel ‘Ontmanteling van het antisemitisme, het winnen van gerechtigheid’. Onder de panelleden is de Amerikaanse democratische afgevaardigde Rashida Tlaib, die ontzettend hard werkt aan de oprichting van een Palestijnse Staat waar ooit Israël was, en ze zal praten over hoe het antisemitisme kan worden ontmanteld. Kan het nog Orwelliaanser dan dat?

In zijn column (ik moedig u aan om die te lezen) die in de JewishPress is gepubliceerd, kan David Israel het niet laten om er op te wijzen, gelet op de reputatie van de panelleden, dat ‘dit JVP webinar met deze vier deelnemers een linkse Wannsee-conferentie is’. Dat Joden zich met dit soort gruwelijke inspanningen bezighouden is niet het punt. Het gaat erom, dat de deelname van de EU aan pogingen om een einde te maken aan het bestaan van Israël aan de kaak wordt gesteld.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.