LedenWaar zijn de vrouwenrechtenorganisaties?

“Waar was je toen Israëlische vrouwen werden verkracht en afgeslacht door Hamas-terroristen?” willen feministen in de Joodse staat weten.

Door Rachel Avraham | | Onderwerpen: Hamas, vrouw
Vrouwen nemen deel aan een demonstratie voor de vrijlating van Israëli's die ontvoerd zijn door terroristen van Hamas in de Gazastrook, op "Hostage Square" in Tel Aviv, 12 november 2023. Foto: Avshalom Sassoni/Flash90

Op 7 oktober 2023 vielen 1500 Hamas-terroristen Israël binnen over land, over zee en door de lucht, slachtten onschuldige jongeren af op een muziekfestival, verbrandden mensen levend in hun huizen in grensgemeenschappen, onthoofden baby’s en verkrachtten talloze vrouwen. Tegelijkertijd vuurde Hamas duizenden raketten af op de Joodse staat. Israëlische forensische experts hebben al bevestigd dat Hamas schuldig is aan verkrachting, marteling en andere misdaden.

Na het bloedbad op 7 oktober, dat Yotam Polizar, CEO van IsraAid, een vooraanstaande Israëlische humanitaire hulporganisatie, vergeleek met de genocide op de Yazidi’s, zijn er tot nu toe meer dan 1.400 Israëli’s gedood, meer dan 5.000 gewond en meer dan 230 gegijzeld door Hamas in de Gazastrook. De Israëlische politie is al begonnen met het verzamelen van getuigenissen over de verkrachtingen en andere vormen van marteling door Hamas op 7 oktober.

Lokale Israëlische media hebben talloze verkrachtingen op 7 oktober gedocumenteerd. De beelden van de 19-jarige Naama Levy, die door Palestijnse terroristen in een jeep werd gedwongen met bloed dat tussen haar benen stroomde, wat erop wijst dat ze verkracht was, zijn moeilijk...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie