Voormalige militairen opgeleid voor cyberindustrie

Wie op 18-jarige leeftijd in het leger wordt opgenomen, weet vaak nog niet wat hij na zijn driejarige diensttijd wil doen. Er bestaat wel een grote vraag naar program­meurs en ingenieurs in de Israëlische technologie­sector. Nu wordt deze kloof overbrugd.

Door Michael Selutin |

Militairen waarvan de diensttijd er op zit, wordt gewezen op de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de groeiende Israëlische cyberindustrie.

Het programma heet Cyber4s en wordt aangeboden door de non-profit organisatie Scale-Up Velocity. Voormalige soldaten die niet in technologische functies in het leger hebben gediend, kunnen nu een zes maanden durende cursus volgen die hen de basis van de cyberwereld bijbrengt. Hierdoor kunnen ze betrokken raken bij de vele technologie startups van het land. Ook veel buitenlandse technologie­bedrijven zijn potentiële werkgevers. Zij verleiden de meest getalen­teerde geesten in Israël om straks vooral bij hen te komen werken.

Een eerste groep ex-soldaten is in juli van dit jaar begonnen met de opleiding. Ze worden opgeleid als cyber­ontwikkelaars bij toon­aan­gevende hightech­bedrijven in de cyber­industrie en de strijd­krachten. Na deelname aan online­cursussen en mentor­initiatieven helpen hun mentoren hen om voet aan de grond te krijgen in de branche.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.