Voor ons is Israël meer dan een zoekterm

Nu schrijft opeens iedereen over Israël. De media zien de oorlog tussen Israël en Hamas als een springplank om hun lezerspubliek te vergroten. Maar Israel Today staat altijd voor je klaar, in goede en slechte tijden.

Door Aviel Schneider | | Onderwerpen: journalisten

Nu schrijft iedereen over Israël. Nu denkt iedereen te weten wat beter is voor Israël. Nu komen er van alle kanten instructies over wat voor soort proportionaliteit Israël ten opzichte van de Palestijnen zou moeten hanteren. Iedereen kent op dit moment maar één onderwerp: Israël. Israël krijgt alleen de allerhoogste aandacht als het hier in het land ontploft. De media staan bol van de berichtgeving over de oorlog tussen Israël en Gaza. In de buitenlandse media worden deze monsters van terroristen meestal nog eufemistisch Hamasmilitanten genoemd.

Israël/Hamas/Gazastrook/Hel/Palestijnen en andere verwante “sleutelwoorden” behoren momenteel tot de meest geselecteerde zoektermen in de grootste zoekmachines op het internet.

De Russische invasie van Oekraïne op 24 februari 2022 leidde ertoe dat de term “Zeitenwende” in Duitsland werd gekozen tot “woord van het jaar”. En als het de samenstelling “coronapandemie” was om het dominante thema in 2020 te beschrijven, is het denkbaar dat de huidige oorlog in het Midden-Oosten, veroorzaakt door het gruwelijke bloedbad in het zuiden van Israël op 7 oktober, ook de inspiratie zou kunnen zijn voor een woord van het jaar in 2023.

De media schrijven en berichten over Israël omdat dit onverwacht veel hits genereert op de respectievelijke websites. Mensen willen graag weten hoe Israëli’s en Palestijnen elkaar “neerschieten”.

De meerderheid van de momenteel geïnteresseerden, die op “onderzoek” gaan door de bovengenoemde sleutelwoorden in te voeren in de relevante zoekmachines van het internet, zullen waarschijnlijk niet als Israël-liefhebbers worden beschouwd. Integendeel, zeer velen zijn nu gewoon bezorgd om hun vastgeroeste vooroordelen bevestigd te zien door eenzijdige berichtgeving over de situatie in het Midden-Oosten. De meeste websites en media zijn bevooroordeeld, zo niet negatief, ten opzichte van Israël. Hoe langer de oorlog in het zuiden van Israël aansleept, of als hij zich zelfs uitbreidt tot een oorlog met meerdere fronten, hoe meer Israël bekritiseerd zal worden door dergelijke media. Lezers die op zoek zijn naar authentieke informatie over Israël op het internet lopen soms het risico gemanipuleerd te worden door media die de huidige oorlog slechts zien als een springplank om hun lezerspubliek te vergroten, omdat hun belangrijkste zorg is om de sensatiezucht van mensen te dienen. Om dit tegen te gaan is er israeltoday.nl.

Dit is precies wat het verschil maakt tussen onze Israel Today redactie en de andere media, die nu op deze golf meeliften in een tijd waarin Israël vecht voor zijn bestaan en de poorten naar de hel opent in de Gazastrook om het barbaarse Hamas-regime te vernietigen, alleen maar om gemakkelijker gevonden te worden in de zoekmachines.

Israel Today is ook het enige Nederlandstalige gedrukte medium hier ter plaatse, in Jeruzalem, in het centrum van de actie. We melden niet alleen wat anderen weglaten, we informeren onze lezers deskundig, feitelijk en journalistiek professioneel in goede en slechte tijden en in spannende en rustige tijden. We zijn er altijd voor onze lezers, want het bestaan van Israël is belangrijk en we berichten er 24 uur per dag over. We schrijven niet alleen, maar we wonen hier, werken hier en verdedigen het land hier met “inkt en pen”. Door de jaren heen hebben we niet alleen feiten en informatie verstrekt, maar ook de gevoelens onder de mensen beschreven en overgebracht. Israël heeft een Bijbelse, een goddelijke roeping, een existentieel doel voor de wereld en daarom willen terroristen zoals Hamas en ook hele naties het land van versiering, Sion, vernietigen. Daarom zijn we nu opnieuw in oorlog. De bijbelse beloften hebben politieke gevolgen. Wij zien dit en schrijven er al vele jaren over.

Israël is DE zoekterm in de Bijbel, HET sleutelwoord, en dat is onze zorg bij Israel Today in Jeruzalem. Link israeltoday.nl aan anderen en vooral: bestel “onze parel”, de gedrukte editie van Israel Today. Een magazine met geselecteerde artikelen en achtergrondreportages, dat alleen op onze website te vinden is in het premium gedeelte, dus achter de betaalbarrière. Hoe dan ook, we zullen altijd uw trouwe en trouwe verkenners in het land zijn.

Shalom!

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox