Vlaggenmars ging door, langs een aangepaste route

 

Door Redactie Israel Today |

De Vlaggenmars werd dinsdagavond afgesloten bij de Westelijke Muur. (Video: TPS)

De Jeruzalemse Vlaggenmars, de jaarlijkse viering van de hereniging van de Heilige Stad, maar dit jaar uitgesteld wegens het uitbreken van de Gaza-oorlog, verliep dinsdagmiddag zonder grote incidenten, langs een gewijzigde route, die niet door gevoelige gebieden liep.

Uit voorzorg had het Israëlische leger gisteren voor het begin van de vlaggenmars in Jeruzalem verschillende Iron Dome-batterijen opgesteld om zich te verdedigen tegen een mogelijke raketbeschieting vanuit Gaza. Ook vluchten naar de luchthaven Ben Goerion werden omgeleid. Hamas had gedreigd met een escalatie als Israël zou toestaan dat de vlaggen­mars zou plaatsvinden.

De vlaggenmars in Jeruzalem verliep zonder grote incidenten. (Foto: Yonatan Sindel/Flash90)

Deze defensieve maatregelen, samen met het wijzigen van de de route van de vlaggen­mars door de politie om meer gevoelige gebieden te vermijden, werden door Hamas aangeprezen als bewijs dat het Israël hiertoe had gedwongen. In een door de terreur­groep uitgegeven verklaring werd gevierd wat zij een ‘nieuwe formule van afschrikking’ noemde en werd verder gezegd:

‘De moedige standpunten en beslissingen van het Palestijnse verzet dwongen de Israëlische bezetting om het pad van de route weg van de Al-Aqsa moskee te veranderen, de civiele luchtroutes te veranderen en de inzet van de Iron Dome te versterken.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.