Vier doden na schietpartij in Samaria

Meerdere terroristen openen het vuur op een benzinestation in de regio Binyamin.

Door Michael Selutin | | Onderwerpen: terrorisme

Vier Israëli’s werden gedood en verschillende anderen raakten gewond bij een schietpartij bij een tankstation buiten de nederzetting Eli in Samaria op dinsdagmiddag. Twee mensen, een man van in de 20 en een 38-jarige man, werden in ernstige toestand naar ziekenhuizen gebracht.

Vier andere slachtoffers, van wie er drie bewusteloos zijn, worden nog steeds ter plaatse behandeld.

Volgens Israëlische veiligheidstroepen openden verschillende terroristen het vuur op het benzinestation in de buurt van Eli. Tijdens een vuurgevecht werd een van de terroristen doodgeschoten. Het Israëlische leger is een klopjacht begonnen naar de andere terrorist.

De voorzitter van de nederzetting Eli, Ariel Elmaliach, riep de bewoners op om in hun huizen te blijven en de instructies van de veiligheidstroepen op te volgen.

Volgens United Hatzalah raakten in totaal acht mensen gewond op de plaats van de aanslag. Vier van de gewonden waren in kritieke toestand en werden nog steeds ter plaatse behandeld, maar werden onderweg naar het ziekenhuis doodverklaard.

Sommige van de gewonden bevonden zich bij het benzinestation, terwijl sommige anderen zich bij de ingang van de stad Eli bevonden.

(Video van de plaats van de aanval (Nadav Goldstein/TPS))

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox