Verkeerschaos tijdens Pesach door einde van lockdown

Tijdens Pesach herdenkt het Joodse volk zijn bevrijding, en dit jaar kon heel Israël voelen hoe het toen geweest kon zijn, want vlak voor de feestdag werden de Covid-lockdowns beëindigd en werden de meeste economie en culturele instellingen heropend. Vrijheid!

Door Redactie Israel Today |

Hoewel verkeersopstoppingen tijdens Pesach niet ongewoon zijn, was de chaos op de wegen dit jaar bijzonder groot. Israëli’s trokken massaal naar de wegen, parken en stranden om hun lange isolement goed te maken en vrienden en familieleden te ontmoeten.

Eindelijk weer vrij, zoals past bij het Pesach-feest. De stad Jeruzalem was vol bezoekers. (Foto: Olivier Fitoussi/Flash90)

De keerzijde is dat de verkeersdrukte deze Pesach een recordhoogte bereikte. Met name de toegangswegen naar de campings aan het Meer van Galilea waren zo overbelast, dat de politie een aantal wegen en stranden moest sluiten vanwege de drukte.

Het Wolfson Park in Tel Aviv. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

Ook de natuurparken waren overvol, en het leek wel of het hele land op hetzelfde moment op pad was voor een picknick. Vergeet niet dat toerisme naar het buitenland meestal nog steeds niet mogelijk is. Terwijl in normale jaren heel veel Israëli’s naar het buitenland reizen voor de feestdagen, was deze Pesach iedereen hier in ons kleine land.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.