LedenVerenigde Naties bereikt nieuw dieptepunt in campagne tegen Israël

Steeds meer landen nemen afstand van de behandeling van Israël door de VN nu het wereldorgaan steeds meer geobsedeerd raakt.

Door Yochanan Visser | | Onderwerpen: antisemitisme, Verenigde Naties
Het laatste anti-Israël rapport van VN Hoge Commissaris voor de Mensenrechten Navi Pillay is voorspelbaar doorspekt met vooringenomenheid en eenzijdigheid. Foto: EPA / Salvatore di Nolfi)

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties ontving eind vorige week opnieuw een rapport van de zogenaamde Permanente Onderzoekscommissie van de VN-Mensenrechtenraad (UNHRC). Deze commissie (COI) werd vorig jaar opgericht met het unieke en exclusieve doel de vermeende schendingen van de mensenrechten door Israël in het hele land permanent te onderzoeken.

Het rapport werd vervolgens besproken in aanwezigheid van de Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan, die zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken stak.

Gestapeld dek

De commissie is het eerste VN-orgaan dat permanent onderzoek doet naar een lidstaat van de organisatie en bestaat uit drie bestuursleden en een groot onderzoeksteam dat zich voornamelijk baseert op anonieme getuigenissen.

Het onderzoek heeft ook een open einde, iets wat alleen in de voortdurende oorlog in Syrië het geval is. De drie bestuursleden hebben zelf een reputatie opgebouwd van anti-Israël vooringenomenheid en in één geval zelfs van antisemitisme.

Deze zomer gaf COI-lid Miloon Kothari een interview aan een anti-Israëlische nieuwssite...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie