‘Verdediger van Israël’-prijs uitgereikt aan dominee John Hagee

“Als je van iemand houdt, vertel je het ze niet alleen, je laat het ze zien.”

Door Yossi Aloni | | Onderwerpen: christenen
Foto: Hannah Tiv

John Hagee, beschouwd als een van Israëls grootste liefhebbers en verdedigers in de Verenigde Staten, kreeg de Magen Israel Prize  uitgereikt op de Begin Conference for National Security. “Ik vertel Amerikanen, wanneer je van iemand houdt, vertel je het hen niet alleen, je laat het hen zien. We laten het de Israëli’s de hele tijd zien, zo veel mogelijk en we staan altijd achter hen, vooral nu ze onze steun nodig heeft tegen Iran!” zei Hagee.

De conferentie werd gehouden in het Begin Heritage Center in Jeruzalem, ter gelegenheid van de 30e verjaardag van het overlijden van de voormalige premier.

Toen hij de prijs in ontvangst nam, zei Hagee: “De Israëli’s hebben dit land nooit bezet, het behoort hen toe via Abraham, Isaac en Jacob. Menachem Begin heeft een cruciale rol gespeeld bij de verdrijving van de Britten uit de staat Israël, en God zegene hem daarvoor. Toen ik hem ontmoette, als Eerste Minister, was ik verrast door de eenvoud van zijn meubilair. Hij kwam de kamer binnen en zag eruit als een universiteitsprofessor, maar hij had een enorme hoeveelheid macht die moeilijk in woorden uit te leggen was. Toen hij het bevel gaf om de Iraakse reactor te bombarderen, vielen de media in de Verenigde Staten hem aan, en ik besefte dat dit het moment was om een avond te organiseren waarop we Israël zouden aanmoedigen en het belang ervan zouden respecteren. Het was de eerste avond in een lange traditie van avonden, en tot op de dag van vandaag hebben we tientallen miljoenen dollars ingezameld ten voordele van de staat. Want als je van iemand houdt, laat je dat zien, je praat er niet alleen over.

De voorzitter van de Zionistische Wereldorganisatie, Yaakov Hagoel, zei: “Antisemitisme steekt tegenwoordig overal ter wereld de kop op, vooral in de Verenigde Staten wordt het elk jaar moeilijker om Jood te zijn.”

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox