Verbluffende foto’s van het leven van Joden voor 1948

 

Door Redactie Israel Today |

Voordat de Joodse staat officieel werd uitgeroepen, woonden er al heel wat Joden in het land van hun voorouders. MyHeritage.com heeft zwart-wit foto’s genomen en ze liefdevol ingekleurd en biedt zo een prachtig inzicht in deze aangrijpende jaren.

Joodse woningen in een huurhuis, wijk Bukharan, Jeruzalem. (Foto: MyHeritage.com)


De Oude Stad van Jeruzalem, bij de Davidstoren. Begin 20e eeuw. (Foto: MyHeritage.com)


Bidden bij de Westelijke Muur, begin 20e eeuw. (Foto: MyHeritage.com)


Ein Kerem, begin 20e eeuw. Dit is de traditionele geboorteplaats van Johannes de Doper, en het is vandaag een wijk van Jeruzalem. (Foto: MyHeritage.com)


De overgave van Jeruzalem aan de Britten, 9 december 1917. De burgemeester van Jeruzalem, met witte vlag, biedt overgave aan twee Britse tommies. (Foto: MyHeritage.com)


De overgave van Jeruzalem aan de Britten, 9 december 1917. Eerste Britse wacht bij de Jaffapoort. (Foto: MyHeritage.com)


Konvooi van Duitse krijgsgevangenen in de straten van Jeruzalem, 1917. (Foto: MyHeritage.com)


Winston Churchill met bisschop MacInnes van Jeruzalem, bij de herdenkingsdienst op de Militaire Begraafplaats op Mt. Scopus. 26 maart 1921. (Foto: MyHeritage.com)


Gewapende Britse soldaten bij de ingang van de Leeuwenpoort, 8 april 1920. (Foto: MyHeritage.com)


Joodse kinderen en volwassenen marcheren op de Nablusweg naar het graf van Shimon Hatzadik, 1918. (Foto: MyHeritage.com)


Joodse jongeman loopt langs een groep kinderen in de steegjes van de Oude Stad, midden van de jaren 1920. (Foto: MyHeritage.com)


1929 Palestijnse rellen. Gewapende Britse troepen marcheren door de stad in een poging de orde te herstellen. (Foto: MyHeritage.com)


Kinderen op een slee in Jeruzalem, begin jaren 1920. (Foto: MyHeritage.com)


Arabische rellen in de oude stad van Jeruzalem, 1929. (Foto: MyHeritage.com)


Joden staan in de rij voor het postkantoor te wachten om een telegram te versturen tijdens de rellen van 1929. (Foto: MyHeritage.com)


Joodse gezinnen ontvluchten de oude stad tijdens de rellen van 1929. (Foto: MyHeritage.com)


In de rij bij een waterput in Jeruzalem, begin jaren 1930. (Foto: MyHeritage.com)


De opheffing van het beleg van Jeruzalem. Uitdeling van brood door de American Colony Association in de straten van Jeruzalem in 1938. (Foto: MyHeritage.com)


Groentemarkt, Romema, Jeruzalem, 1934-1939. (Foto: MyHeritage.com)

Een groot aantal van deze foto’s werden gepubliceerd in het Israel Today Magazine van oktober. Klik hier voor een abonnement.