Veel schade door blind­gangers in de Gazastrook

Volgens het Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center zijn er tijdens de elf dagen van de Gaza-oorlog meer dan 4360 raketten op Israël afgeschoten, waarvan er 3573 op Israëlisch grondgebied terecht kwamen.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Daarvan werd rond de 90 procent onderschept door de Israëlische luchtafweer Iron Dome, wanneer dat nodig was.
De overige (eenvoudige) raketten waren blind­gangers, waarvan er ongeveer 280 in zee neer­plonsden en rond de 680 binnen de Gazastrook neer­kwamen, en daar aanzienlijke schade hebben aangericht en tientallen personen hebben gedood.

Zoals een incident in Beit Hanoun, waarbij zes kinderen en twee volwassenen werden gedood. De IDF stelde op basis van radar- en visuele drone-opnamen vast dat de oorzaak een afgevuurde raket was met een tekort aan afstand.

Ook is de elektriciteitsvoorziening van de Gaza­strook beschadigd, doordat vijf van de tien hoog­spannins­leidingan vanuit Israël door blindgangers uit de Gazastrook werden getroffen.

Foto links: Hamas toont buitenlandse journalisten een schoollokaal in de Gazastrook, dat door een Israëlische luchtaanval zou zijn beschadigd. Daarmee wil Hamas laten zien, dat Israël ook burgerdoelen aanvalt.

Wie goed oplet, ziet dat het lokaal is getroffen door een splinterbom, die in alle richtingen splinters metaal jaagt. Maar zulke bommen gebruikt de Israëlische luchtmacht niet, die gebruikt gerichte bommen. Op de foto rechts zie je een Israëlisch huis dat getroffen is door een splinterbom, een Qassam-raket van Hamas. Conclusie: het schoollokaal is getroffen door een blindganger van Hamas.

Bronnen:
Escalation from the Gaza Strip – Operation Guardian of the Walls – Summary

De media negeren een rapport dat meer Gazanen gedood werden door Hamasraketten dan door de IDF
Telegram-kanaal van Israel Heute,
The Times of Israel.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.