LedenVan nazi-Duitsland naar nazi-Israël naar nazi-Netanyahu

“Wij verklaren dat Israël een racistische apartheidsstaat is, waarin Israëls apartheid als misdaad tegen de menselijkheid wordt gekenmerkt door afscheiding en segregatie, onteigening, beperkte toegang tot land, denationalisatie en onmenselijke daden”

Door Tsvi Sadan |
Oud-premier Benjamin Netanyahu. Foto: Yossi Aloni/Flash90

Er was een tijd dat de smerige zaak van het vergelijken van Israël met nazi-Duitsland was voorbehouden aan een extreem soort mensenrechtenactivisten. De beruchte verklaring van 2001 van de Wereldconferentie tegen racisme, rassendiscriminatie, vreemdelingenhaat en aanverwante onverdraagzaamheid, die plaatsvond in Durban, Zuid-Afrika, bracht niet alleen het soort antisemitisme van de mensenrechten-ngo’s aan de oppervlakte. Het heeft het zelfs gelegitimeerd.

Artikel 160, waarmee de speciale sectie gewijd aan ‘Palestina en de Palestijnen’ opent, verklaart dat het forum “ontsteld is over de voortdurende koloniale militaire Israëlische bezetting van de bezette Palestijnse gebieden (de Westelijke Jordaanoever met inbegrip van Jeruzalem en de Gazastrook), wij verklaren en roepen op tot een onmiddellijke beëindiging van het systematisch begaan door Israël van racistische misdaden, waaronder oorlogsmisdaden, daden van genocide en etnische zuivering”.

Artikel 162 zegt: “Wij verklaren dat Israël een racistische apartheidsstaat is, waarin Israëls apartheid als misdaad tegen de menselijkheid wordt gekenmerkt door afscheiding en segregatie, onteigening, beperkte toegang tot land, denationalisatie en onmenselijke daden”.

En artikel 165, waarin wordt verklaard dat het forum “ontsteld is over de discriminatie tegen de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie