LedenVan de premier van Israël, aan de regeringsleiders van de vrije wereld

Lapid gebruikt zijn laatste dagen in functie om de internationale gemeenschap op te roepen te stoppen met het delegitimeren van de staat Israël.

Door Jason Silverman | | Onderwerpen: wereld
Demissionair premier Yair Lapid ondertekent een dringende brief aan de wereldleiders.

De Vierde Commissie van de Algemene Vergadering van de VN (AVVN) heeft onlangs een ontwerp-resolutie aangenomen waarin het Internationaal Gerechtshof (ICJ) wordt opgeroepen een advies uit te brengen over het Israëlisch-Palestijnse conflict.

De Israëlische premier Yair Lapid lanceerde vervolgens een campagne om de stemming in de Algemene Vergadering te voorkomen, door eergisteren (28 november) een brief te sturen naar meer dan 50 wereldleiders waarin hij hen opriep er bij de Palestijnse Autoriteit op aan te dringen “deze gevaarlijke stap niet te nemen”.

In de brief zei Lapid dat hij verwacht dat de bondgenoten van Israël zich achter hem zullen scharen en tegen de resolutie zullen stemmen als de campagne om de stemming in de Algemene Vergadering van de VN te voorkomen niet slaagt. Hij schreef:

“Deze resolutie is het resultaat van een gezamenlijke inspanning om Israël te marginaliseren, onze legitieme veiligheidszorgen in diskrediet te brengen en ons bestaan te delegitimeren.”

Lapid wijst erop dat veel van de diplomatieke successen in de regio van de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

  • Lees alle content voor leden

                       

    Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

  • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                       

    Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

  • Laat de stem van hoop en waarheid horen

    Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie