Vaccin-weigerende juf weggestuurd uit kleuterschool

• Niet-gevaccineerde onderwijzeres was niet welkom,
• Protocol: Leerkrachten gevac­ci­neerd of getest,
• Premier stimuleert vaccinatie middels geluids­opname,
• Al dagenlang meer dan 10.000 nieuwe besmet­tingen.

Door Redactie Israel Today |

Een klasse-assistente werd donderdag met geweld verwijderd uit een kleuter­school in Haifa, nadat zij geweigerd had zich te laten vaccineren tegen Covid-19, en zij weigerde ook een sneltest te onder­gaan of zelfs maar een mond­kapje te dragen.

Het Israëlische Ministerie van Onderwijs heeft besloten dat alle leraren hetzij volledig tegen Covid-19 moeten zijn ingeënt, hetzij regelmatig een corona-test moeten ondergaan, om er zeker van te zijn dat zij niet besmet zijn voordat zij het schoolterrein betreden.

Toen de lerares in kwestie donderdag voor de klas verscheen, hoewel zij aan geen van deze eisen vol­deed, werd zij door het school­hoofd verzocht de klas te verlaten. Toen ze weigerde, nam het school­hoofd de kinderen mee naar buiten en belde de autoriteiten.

Korte tijd later werd de onder­wijzeres met geweld verwij­derd uit het gebouw en werd er een officiële klacht tegen haar ingediend bij de politie.

Het ministerie van Onderwijs meldde het volgende over het incident:
‘Het protocol stelt over­duidelijk, dat leer­krachten of opvoeders die niet gevac­ci­neerd zijn, verplicht zijn een snelle antigeen­test te laten afnemen. Als zij weigeren een test te nemen, geldt voor hen een volledig toegangs­verbod tot de onder­wijs­instelling’.

Hoewel Israël een zeer hoge vaccinatie­graad tegen Covid-19 kent, zijn er plaatselijk nog steeds groepen absolute tegen­standers tegen het corona-vaccinatie­beleid. Ongeveer een miljoen Israëli’s die in aanmerking komen voor vaccinatie weigeren zich te laten inenten tegen het virus, en zij zijn nu het doelwit geworden van agressieve overheidscampagnes die erop gericht zijn de gehele bevolking in te enten.

In een laatste poging om deze Israëli’s ervan te over­tuigen zich te laten vaccineren, lanceerde premier Naftali Bennett donderdag een telefonische oproep-campagne. Honderd­duizen­den Israëli’s kregen een automatisch telefoontje met een geluidsopname van de premier die hen vertelde:
‘Hallo, u spreekt met premier Naftali Bennett. De Delta-variant van het coronavirus valt landen over de hele wereld aan, en de Staat Israël beschikt over de middelen om het te verslaan, namelijk een derde dosis van het vaccin en het dragen van mondkapjes. Studies hebben aangetoond dat dit vaccin veilig en doeltreffend is, en levens redt. Maak nu een afspraak voor een vaccinatie’.

Donderdag werden in Israël nog eens 11.200 besmet­tingen met Covid-19 geregistreerd, de vierde opeen­volgende dag met meer dan 10.000 nieuwe gevallen.

Tegelijkertijd is het aantal mensen, dat als gevolg van Covid-19 in ernstige toestand in het ziekenhuis is opgenomen, de afgelopen week met bijna 100 gedaald. De autoriteiten schrijven deze daling toe aan de snelle toediening van de booster-vaccinatie van het Corona-vaccin. Ongeveer 2,5 miljoen Israëli’s hebben al een derde dosis van het Pfizer-vaccin ontvangen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.