Ushpizin: Laat je inspireren door het Loofhuttenfeest

“Ushpizin” is een film die je nooit zult vergeten.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Soekot, Joodse feesten
Loofhutten in de wijk Mea Shearim in Jeruzalem. Foto: Miriam Alster / Flash90

De film vertelt het verhaal van een orthodox-Joodse familie in Jeruzalem die haar best doet om het gebod te vervullen om tijdens het feest bezoekers uit te nodigen in hun sukkah (eethut in de open lucht). In het proces zijn er enkele onverwachte en ongewenste gebeurtenissen.

Dit verhaal gaat over het geloof, de liefde en het buitengewone geduld dat nodig is om Gods geboden te houden, en natuurlijk het noodzakelijke vleugje humor dat we allemaal nodig hebben om de dag door te komen!

Het mitswa-gebod om tijdens het feest gasten in onze sukkah te ontvangen is gebaseerd op het verhaal uit het boek Genesis, waarin Abraham en Sarah drie bijzondere gasten in hun huis verwelkomen. Hier komt de titel van de film Ushpizin vandaan, wat uit het Aramees vertaald “gasten” betekent.

De beelden met het voorbijgaande Soekot en scènes uit het dagelijkse gezinsleven spelen zich af in de ultraorthodoxe gemeenschap Mea Shearim in Jeruzalem. Het zijn voor buitenstaanders zeldzame inkijkjes in de verborgen wereld van de oudste religieuze gemeenschap van het Jodendom, die gebruiken uit Bijbelse tijden herleeft.

De langspeelfilm is een unieke kans voor kijkers om te delen in de op geloof gebaseerde passie van religieuze Joden terwijl zij proberen hun onwrikbare geloof in God te beleven in het aangezicht van echte, dagelijkse moeilijkheden, in de moderne wereld.

Een onvergetelijke film voor alle gelovigen.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox