LedenUNRWA: Zwitserland beloont Jodenhaat met miljoenen

Na het barbaarse bloedbad van Hamas op 7 oktober 2023 had je gehoopt dat er een nieuw tijdperk zou aanbreken. Dat Jodenhaat (antisemitisme) eindelijk als zodanig zou worden erkend, benoemd en veroordeeld zonder voorbehoud. Dit is tenminste niet het geval bij het Federale Departement van Buitenlandse Zaken (FDFA).

Door David Klein | | Onderwerpen: Verenigde Naties, Gaza
UNRWA-gebouw in Rafah. Foto: Abed Rahim Khatib/Flash90

Op 10 januari legde de niet-gouvernementele organisatie (NGO) UN-Watch, die kritisch onderzoek doet naar VN-activiteiten en -beslissingen, een Telegram-groep bloot van 3.451 medewerkers van de Palestijnse hulporganisatie UNRWA die – minuten nadat de bloeddorst van Hamas begon – de slachting vierden, de Palestijnse moordenaars en verkrachters als “helden” bejubelden, vrolijk foto’s plaatsten van dode of gevangen Israëliërs en opriepen tot de executie van de gijzelaars.

UNRWA-leraar Waseem Ula, die regelmatig informatie over salarissen doorstuurt die hij ontvangt van het hoofd van de personeelsafdeling van UNRWA in Gaza, Sami Abu Kamil, tiert: “Laten we de eerstvolgende kolonist executeren”. “Scheur ze aan stukken”, schrijven anderen, “dood ze één voor één”, “laat niemand achter”.

Audiatur-Online heeft de FDFA op de hoogte gebracht van de feiten met betrekking tot deze Telegramgroep, inclusief de relevante screenshots, en een eenvoudige vraag gesteld: “Beschouwt de FDFA de openbare oproep tot het vermoorden van Joden in een Telegramgroep die bestaat uit ongeveer 3.000 UNRWA-docenten als antisemitisme?”.

De vraag laat eigenlijk maar één antwoord toe: ja.

Maar perswoordvoerder Pierre-Alain Eltschinger heeft niet het lef om namens de...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie