LedenUNESCO: Jericho-ruïnes zijn deel van “Wereld Cultureel Erfgoed in Palestina”

Israëlisch ministerie van Buitenlandse Zaken: “Weer een teken van het cynische gebruik van UNESCO door de Palestijnen en de politisering van de organisatie.”

Door Jewish News Syndicate (JNS) | | Onderwerpen: Palestijnse Autoriteit, UNESCO
De Land of Israel Caucus, Regavim en Binyamin-leiders hielden op 3 september 2023 een "spoedrondleiding" door het Bijbelse Jericho. Foto: Regavim.

De Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (UNESCO) heeft zondag besloten om oude ruïnes bij Jericho te erkennen als “Werelderfgoed in Palestina”.

De site Tell es-Sultan herbergt ruïnes die dateren uit het negende millennium voor Christus, waaronder bewijs van een van de eerste bekende dorpen van de mensheid.

Jericho, een van de oudste continu bewoonde steden ter wereld, ligt in een gebied van Judea dat momenteel volledig wordt gecontroleerd door de Palestijnse Autoriteit.

Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat de stap “weer een teken was van het cynische gebruik van UNESCO door de Palestijnen en de politisering van de organisatie” en beloofde “de verkeerde beslissingen die zijn genomen te veranderen”.

De Palestijnse Autoriteit, die in 2012 de status van niet-lid waarnemer kreeg bij de Verenigde Naties, verwelkomde de benoeming en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas zei dat de beslissing “een bewijs is van de authenticiteit en geschiedenis van het Palestijnse volk”.

“De staat Palestina is vastbesloten...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie