Uitnodiging Israël manifestatie, 20 mei, Den Haag

Op donderdag­middag 20 mei debatteren leden van de Tweede Kamer met minister van Buiten­landse Zaken Stef Blok over de huidige gewelds­explosie in Israël. CIDI en CIJO organiseren samen met Christenen voor Israël hiervoor een solidariteits­manifes­tatie. Tevoren aanmelden.

Door Redactie Israeltoday.nl, CIDI |

Israël ligt al jaren onder raketvuur vanuit Gaza. De afgelopen week namen de aanvallen explosief toe, honderden raketten zijn afgevuurd op burgerdoelen in Israël. Bijna elke Israëli, van Dimona in het zuiden tot Nazareth in het noorden, heeft nachten in angst doorgebracht, waar mogelijk in schuilkelders. Het raket­afweer­systeem Iron Dome houdt veel van deze raketten tegen, maar deze aanval blijft alsnog Israëli’s van iedere afkomst, godsdienst en leeftijd doden.

De Israëlische regering kan niet anders dan actie ondernemen om haar burgers te beschermen. Israël moet zichzelf kunnen blijven verdedigen tegen de terreur van Hamas en Islamitische Jihad! Nu veel Nederlandse media en politici openlijk partij kiezen tegen Israël in deze verschrikkelijke situatie, is het tijd voor een krachtig en solidair tegen­geluid. Nederland moet zij aan zij staan met Israël in deze strijd tegen terreur.

Op donderdag­middag 20 mei debatteren leden van de Tweede Kamer met minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok over de huidige gewelds­explosie in Israël. Omdat wij pal achter Israël staan willen wij een signaal afgeven aan politiek Den Haag. Daarom organiseren wij voorafgaand aan het debat een pro-Israël manifestatie.

CIDI en CIJO, in samenwerking met Christenen voor Israël, nodigen u uit voor deze solidariteits­manifes­tatie om duidelijk te maken dat wij achter Israëls recht staan haar burgers te beschermen: donderdag 20 mei, 16 uur, Koekamp, aan de Laan van Reagan en Gorbatsjov (tussen Centraal Station en Malieveld) te Den Haag; dit in verband met de verwachte grote opkomst.

Uiteraard zullen we ons tijdens de manifestatie houden aan de corona­maatregelen. We houden afstand van elkaar en vragen mensen voor de zekerheid een mondkapje mee te nemen. Zo kunnen meer mensen hun stem laten horen.

Het is niet toegestaan om stokken, wapens of span­doeken met eigen teksten mee te nemen. Deze zullen worden ingenomen. Israëlische vlaggen zonder stok zijn uiteraard wel toegestaan. De organisatie zorgt zelf voor span­doeken met teksten. Het aaantal deelnemers is beperkt tot 200; tevoren aanmelden bij info@christenenvoorisrael.nl of telefoon 033-2458824.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.