Leden‘U zult hen voortaan niet meer van kinderen beroven’

Uitbreiding van de soevereiniteit over hun land. Het realiseren van de zionistische visie. Omgaan met de vijand in hun midden. Dit zal het doen.

Door Stan Goodenough | | Onderwerpen: profetie, verkiezingen
Zijn we in de tijd aangeland die in de Schrift wordt geprofeteerd, wanneer de plannen van Israëls vijanden ervoor zullen zorgen dat zij het land volledig in bezit neemt? Foto: Nasser Ishtayeh / Flash90

“Ik zal mensen over u doen lopen, namelijk Mijn volk Israël. Zij zullen u in bezit nemen, u zult voor hen tot erfelijk bezit zijn en u zult hen voortaan niet meer van kinderen beroven.” (Ezechiël 36:12)

De publieke reactie op de verslechtering van de binnenlandse veiligheidsstatus van Israël in de afgelopen anderhalf jaar werd weerspiegeld in de stembus op 1 november. Kiezers kwamen in recordaantallen opdagen om de regering op te roepen soeverein te handelen om de veiligheid van het land te herstellen; om land terug te winnen dat snel verloren gaat aan Arabische landroof; om Judea en Samaria onder Israëlische vlag te brengen.

Deze verkiezing was een duidelijke oproep aan de regering om daadkrachtig en onafhankelijk op te treden, om niet meer toe te geven aan de dictaten van andere naties, ook niet van “bevriende” naties, om de veiligheid van haar volk in gevaar te brengen.

En toch is een verklaring dat Israël de soevereiniteit over Judea en Samaria zal uitbreiden opvallend afwezig in de laat ingediende eisen van de Likud voor...

Israël Vandaag Lidmaatschap

Word Lid

 • Lees alle content voor leden

                     

  Krijg exclusieve en verdiepende artikelen uit Israël.

 • Steun betrouwbare journalistiek, rechtstreeks vanuit Jeruzalem

                     

  Raak verbonden met Israël, vanuit huis.

 • Laat de stem van hoop en waarheid horen

  Word onderdeel van de internationale Israel Today-familie