Tweede Israëlische minister besmet met Covid-19

De minister van Jeruzalemzaken, Rafi Peretz (foto), maakte zaterdagavond bekend dat hij was gediagnosticeerd met het coronavirus (Covid-19), waarop ook andere hoge ambtenaren in quarantaine werden geplaatst.

Door via TPS |

‘Aan het begin van Shabbat vernam ik dat ik positief was getest op het coronavirus na een test die vrijdag was uitgevoerd. Op dit moment voel ik me goed en ik wens iedereen in Israël die besmet is met het virus volledige genezing toe,’ zei Peretz.

Peretz ontmoette tijdens de wekelijkse kabinets­vergadering van afgelopen zondag een aantal ministers, en de ministers Ze’ev Elkin, Orly Levy-Abakesis en Ya’akov Avitan moesten vervolgens in quarantaine gaan.

Rafi Peretz is de tweede Israëlische minister die ziek wordt met het Coronavirus. Hij werd in april voorgegaan door Ya’akov Litzman, toenmalig minister van Volks­gezondheid.

Ook de districtscommandant van Jeruzalem, politie­commissaris Doron Yadid (foto), moest in quarantaine gaan vanwege een ontmoeting met minister Peretz vorige week. De plaats­vervangend districts­commandant van Jeruzalem, Eli Kazari, vervangt Yadid tijdens zijn afwezigheid.

De Knessetleden Avi Dichter, Osnat Mark en Eli Cohen zijn in quarantaine na een ontmoeting met diverse Covid-19 patiënten.

1.358 nieuwe coronapatiënten
Het ministerie van Volksgezondheid maakte zondagochtend bekend, dat het in de afgelopen 24 uur 1.358 nieuwe coronapatiënten heeft geregistreerd, waardoor het totale aantal actieve met het coronavirus besmette patiënten in het land op 26.127 komt.
328 patiënten zijn in ernstige toestand in het ziekenhuis, waarvan er 96 een levensreddende behandeling ondergaan.

Sinds de uitbraak zijn er in Israël in totaal 72.218 gevallen geregistreerd, waarvan de meeste in de afgelopen maand. 45.098 van de patiënten zijn hersteld en 527 zijn overleden.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.