Twee-miljoenste Israëli gevaccineerd tegen COVID

Premier Benjamin Netanyahu en minister van Volksgezondheid Yuli Edelstein keken toe, terwijl donderdag een inwoner van de centrale stad Ramla als de twee-miljoenste Israëli de eerste dosis van het Pfizer-vaccin tegen COVID-19 kreeg.

Door Redactie Israel Today |

Honderdduizenden Israëli’s hebben ook al de tweede dosis gekregen. Ze zijn volledig ingeënt en komen daarom in aanmerking voor het zogenaamde ‘groene paspoort’ (Zie: Israëli’s demonstreren tegen Groen Corona-paspoort-app ).

De meeste Israëli’s zijn blij met het COVID-vaccin en kijken uit naar het einde van de lockdowns.

Op donderdagavond organiseerden we een fascinerend Zoom-gesprek met professor Eitan Friedman, een Israëli en wereldleider op het gebied van oncogenetica. Prof. Friedman legde uit waarom de vaccins volkomen veilig zijn en genomen moeten worden, vooral door ouderen en risicogroepen. Maar hij merkte ook op dat de hysterie die door politici en de media is gecreëerd, heeft geleid tot maatregelen en beperkingen die veel meer schade hebben aangericht dan het virus ooit zou kunnen doen.

Honderden van onze lezers woonden de sessie bij en mochten prof. Friedman hun vragen stellen. Voor degenen die het gemist hebben, zullen we binnenkort de volledige opname van de sessie plaatsen.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuwsbrief.