Twee gewonden bij terroristische aanslag in Samaria

Twee personen raakten deze woensdagmorgen licht gewond, toen een Arabier op het Tapuach kruispunt in Samaria opzettelijk met zijn auto inreed op een groep Israëlische veiligheidstroepen. De terrorist stapte toen uit zijn auto en bedreigde de agenten met een mes.

Door Redactie Israel Today |

Soldaten die op het kruispunt waren gestationeerd reageerden snel en konden de terrorist uitschakelen. Zijn toestand wordt beschreven als matig gewond. De Israëli’s, een soldaat en een politieagent, waren gelukkig maar licht gewond en werden naar een ziekenhuis in Petach Tikva gebracht voor verdere behandeling.

De plaats van de aanval, het Tapuach-knooppunt (Video: Nadav Goldstein/TPS)

De voorzitter van de regionale raad van Samaria, Yossi Dagan, prees de Israëlische veiligheidstroepen voor hun snelle reactie en neutralisatie van de terrorist.

‘Als de regering zich terugtrekt van de soevereiniteit (in Samaria) en aarzelt om de controle over ons land te nemen, is het geen wonder dat de terroristen van de Palestijnse Autoriteit de moed opbrengen en de soldaten en burgers verwonden. Alleen een resolute verdediging van ons recht op het land zal vrede en rust brengen,’ zei hij.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.