Twee arrestaties voor aansteken van kerstbomen

De Israëlische politie is erin geslaagd om het in brand steken van kerstbomen in de Arabische stad Sakhnin in het noorden van Israël op te lossen. De autoriteiten meldden dinsdag dat er twee verdachten waren gearresteerd.

Door TPS |

De politie ontving een dag na het Kesrtfeest klachten van de katholieke en de orthodoxe kerk in Sakhnin, dat een buiten elk van de kerken geplaatste kerstboom in brand werd gestoken en gedeeltelijk was verbrand.

Er werd een onderzoek ingesteld waarbij gebruik werd gemaakt van ‘complexe operaties’ en ‘geavan­ceerde technologie’, met als resultaat dat de politie de identiteit van de verdachte daders kon vaststellen.

Enkele dagen geleden werden de verdachten gearres­teerd en meegenomen voor verhoor. De twee verdachten, minderjarigen van 16 en 17 jaar oud, werden bij de rechtbank van Haifa aangeklaagd voor brandstichting. De politie gaf geen verdere details over de identiteit van de verdachten.

De Israëlische politie verklaarde dat zij ‘incidenten met betrekking tot het schaden van religieuze symbolen en gevoelens streng behandelt en alle haar ter beschikking staande middelen zal aanwenden om de daders voor het gerecht te brengen’.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.