Turkse sociale media: Te veel Joden in regering-Biden

Een populaire sociale mediagroep, die waarschijnlijk banden heeft met het regime van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, tweette in het weekeinde dat Joden ‘over­vertegen­woordigd’ zijn in het Witte Huis van Joe Biden.

Door Redactie Israel Today |

Volgens de tweet maken Joden slechts 1% uit van de Amerikaanse bevolking, maar 50% van het kabinet van president Joe Biden. Hoewel Biden inderdaad een aantal Joden op topposities heeft benoemd, zitten er in werkelijkheid maar een paar in zijn kabinet.

Clash Report publiceert regelmatig in het Turks en Russisch, maar slechts zelden in het Engels, zodat het bericht over de regering-Biden al snel de aandacht trok van Amerikaanse waarnemers, die de groep al even snel bestookten wegens het verspreiden van anti­semitische samen­zwerings­theorieën, volgens welke de Joden in het geheim Amerika zouden controleren.

Opmerkelijk is dat Biden ook een aantal Amerikanen van Palestijns-Arabische afkomst heeft benoemd op posten in zijn regering.

Zondag werd bekend gemaakt, dat Maher Bitar de nieuwe senior director voor inlichtingen van de Nationale Veiligheidsraad wordt. Bitar was eerder directeur voor Israëlisch-Palestijnse zaken in de Nationale Veiligheids­raad onder voormalig president Barack Obama.

Re’ema Dodin, een Jordaanse van Palestijnse afkomst, is benoemd tot plaatsvervangend hoofd van de afdeling Wetgeving in het Witte Huis, en Dana Shubat wordt Leider Strategische Coördinatie Wetgevende Zaken in het Witte Huis.

Hoe men ook tegen deze benoemingen aankijkt, het blijft een interessant fenomeen hoe zwaarwegend de kleine Staat Israël en het relatief onbeduidende Israëlisch-Palestijnse conflict zijn voor de politiek van ‘s werelds supermacht.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.