Trump Heights krijgt zijn eerste officiële bewoners

Critici beschuldigden Netanyahu ervan, dat hij op 16 juni 2019 niets meer dan een bord met de plaatsnaam ‘Trump Heights’ had ingehuldigd, maar met de komst van de eerste bewoners, en nog tien gezinnen op komst, is het een echte gemeenschap aan het worden.

Door Redactie Israel Today |

Toen Israël Trump Heights (רמתט ראמפ, Ramat Trump in het Hebreeuws) al in juni 2019 onthulde als dank voor de Amerikaanse erkenning van de Israëlische soevereiniteit over de Golan, was het weinig meer dan een fraai bord in een leeg veld, en critici van premier Benjamin Netanyahu grapten dat het waarschijnlijk zo zou blijven.

Bibi’s critici beschuldigden hem ervan, dat hij niets meer dan een fraai bord heeft ingewijd om zijn relatie met de Amerikaanse president te onderstrepen. (Foto: David Cohen/Flash90)

Maar het was niet slechts een publiciteitsstunt. Buiten het licht van de schijnwerpers ging de bouw van start, en de nieuwe Israëlische gemeenschap verwelkomde deze week zijn eerste officiële bewoners. Daniel en Tsofit Bieber en hun twee maanden oude dochter, Noam Odelia, betrokken woensdag hun nieuwe huis in Trump Heights.

‘Wanneer de mensen nu aankomen, zullen ze zien dat er hier leven is,’ vertelde Tsofit aan Israël’s Channel 12 News.

Daniel en Tsofit beginnen uit te pakken in hun nieuwe huis. (Foto: Michael Giladi/Flash90)

Nog tien gezinnen zullen in de komende weken en maanden hun intrek nemen in de nieuwe gemeenschap, aldus het bericht.

Merk op dat de locatie tag voor de tweet van de Channel 12 verslaggever hem in ‘Syrië’ plaatst. In tegenstelling tot Trump, erkent Twitter de Israëlische soevereiniteit over de Golan Hoogvlakte niet.


De eerste kolonisten in Ramat Trump: Vanochtend ging een gezin in de nederzetting wonen die de naam van de voormalige Amerikaanse president kreeg, nadat de Verenigde Staten de soevereiniteit van israël erkende.
In de komende dagen zullen meer families komen in de eerste fase van 55 woningen.
In de middag wordt de mezoezah ceremoniëel geplaatst.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.