Trump belooft na zijn verkiezing de “verschrikkelijke” situatie in Israël snel op te lossen

De Republikeinse koploper voor het Witte Huis zegt dat de Joodse staat op 7 oktober niet zou zijn aangevallen als hij nog steeds president was.

Door Redactie Israel Today | | Onderwerpen: Trump, Gazastrook

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat Israël niet zou zijn aangevallen op 7 oktober als hij nog steeds president was geweest en beloofde de “verschrikkelijke” situatie in de Joodse staat “op te lossen” als hij in november zou worden herkozen.

In zijn overwinningsspeech na het winnen van de voorverkiezing in Iowa met een aardverschuiving van 20 afgevaardigden, verklaarde de Republikeinse koploper voor het Witte Huis in de hoofdstad van de staat Des Moines dat de huidige president, de Democraat Joe Biden, de “slechtste president is die we in de geschiedenis van het land hebben gehad”.

Trump, die van 2017 tot 2021 president was, beweerde dat als hij in Washington was gebleven, “Rusland [Oekraïne] niet zou zijn aangevallen, Israël nooit zou zijn aangevallen”.

Hij zei dat beide kwesties snel zouden worden opgelost als hij later dit jaar zou worden herkozen.

“De situatie in Oekraïne is verschrikkelijk, de situatie in Israël is verschrikkelijk, wat daar gebeurd is. We zullen het oplossen, we zullen het heel snel oplossen,” zei hij.

De gouverneur van Florida, Ron DeSantis, eindigde achter Trump op de tweede plaats met acht afgevaardigden, waarmee hij Trumps voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley, met zeven afgevaardigden voorbleef. Ondernemer Vivek Ramaswamy, die vierde werd met drie gedelegeerden, kondigde aan dat hij zijn campagne opschortte en nu Trump steunt.

Israel Today nieuwbrief

Dagelijks nieuws

Gratis in uw mailbox

Israel Heute Newsletter

Tägliche Nachrichten

FREI in Ihrer Inbox