Troepen van Emiraten redden elf Joden uit Jemen

De Russische opperrabbijn Berel Lazar heeft onthuld, dat de kroonprins van Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan (die de facto heerser van de VAE is) zijn verzoek heeft ingewilligd om-troepen van de Emiraten, die in de burgeroorlog van Jemen verwikkeld zijn, twee Joodse families te laten redden die daar gevangen zaten (in totaal 11 personen).

Door Yossi Aloni |

Rabbijn Lazar onthulde de redding in een openbare bedankbrief aan de kroonprins met de tekst:

‘De nobele daad van het redden van levens zal het heil van de Verenigde Arabische Emiraten doen toenemen, met Gods hulp. Gezegend het land, gezegend degenen die aan het hoofd ervan staan, gezegend de inwoners, en zij zullen in al hun daden en bij elke stap de zegen zien. In deze tijd ziet de hele wereld dat de hand van de Verenigde Arabische Emiraten in vrede wordt uitge­stoken om de eenheid tussen de volken te bewerkstelligen’.

De persbureaus van de Emiraten berichtten twee weken geleden al over de redding van een van de betrokken Joodse gezinnen, die naar Abu Dhabi werden gebracht om te worden herenigd met familieleden die er vele jaren eerder in waren geslaagd om Jemen te ontvluchten. Ze hadden elkaar 15 jaar lang niet gezien, voordat ze werden herenigd door hun nieuwe Arabische vrienden in de Golf. De familie vertelde toen aan het lokale nieuws: ‘Dit is een droom die in vervulling gaat. We danken de VAE voor het mogelijk maken van deze familiereünie. Dit is een voorbeeld van de nobele waarden van de VAE op het gebied van tolerantie en coëxistentie.’

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.