Toeristen terug in Israël!

 

Door Redactie Israel Today |

Foto: Tomer Neuberg/Flash90

Er ging afgelopen maandag een grote zucht van verlichting door Israël toen de grenzen weer werden opengesteld voor alle toeristen, op voorwaarde dat zij in de afgelopen zes maanden zijn ingeënt tegen of aantoonbaar hersteld van COVID-19.

De komst van toeristen uit het buitenland is sinds het begin van de coronaviruscrisis bijna volledig tot stilstand gekomen.

Dus als u in enorme afwachting bent om naar Israël te reizen (en laten we eerlijk zijn, wie is dat niet?!), dan is het nu de tijd!

De volgende verklaring werd ons vandaag toegezonden door het Israëlische Ministerie van Toerisme:

‘Het Israëlische ministerie van Toerisme is verheugd om vanaf 1 november 2021 eindelijk gevaccineerde individuele toeristen te verwelkomen. Tijdens de wereldwijde Corona-pandemie was de belangstelling voor een bezoek aan Israël onverminderd groot, zodat het Israëlische ministerie van Toerisme hard heeft gewerkt aan creatieve oplossingen om de veilige terugkeer van toeristen te vergemakkelijken. Een proefprogramma dat groepen in staat stelde Israël binnen te komen, was een succes. Enkele duizenden toeristen, voornamelijk uit de VS en Europa, bezochten de religieuze, historische, culturele en natuurlijke plaatsen van Israël in een veilige en toeristvriendelijke omgeving. Nu kunnen toeristen uit de hele wereld weer reserveren en genieten van Israëls unieke, diverse en veilige toeristische aanbod’.