Toerisme: Woestijntocht Wierookroute is uitgesteld

Helaas moeten we de woestijntocht van Israel Today/Israel Heute door zuid Israël en Jordanië uitstellen van februari naar de herfst. De reden is duidelijk, door de huidige situatie met het Coronavirus is een dergelijke wandeltocht op dit moment niet mogelijk.

Door Redactie Israel Today |

Wegens de hoge temperaturen in de woestijn kunnen we een dergelijke tocht alleen in de koudere maanden uitvoeren. Daarom is gekozen voor een periode in de herfst, van 24 oktober t/m 3 november 2021. We hopen natuurlijk dat de situatie rond het Coronavirus ten goede is gekeerd en we een aantal dappere wandelaars hier in Israël kunnen begroeten.

Klein Petra, Siq al-Berid, 9 km te noorden van de Nabatese stad Petra. (Foto: Creative Commons)

De woestijntocht houdt in:

  • Elf dagen onderweg in Israël en Jordanië,
  • De Wierookroute loopt van Zuid-Arabië naar de Israëlische Middellandse Zeekust, en is een van de oudste handelsroutes van de wereld,
  • Vanaf Eilat via de Kleine en de Grote Petra door de Israëlische woestijn tot Tel Aviv,
  • Lichamelijke fitheid is vereist, er wordt dagelijks 5 tot 20 kilometer gelopen,
  • Overnachten in tenten.

Belangstellenden kunnen zich al aanmelden, zonder verplichting of aanmeldkosten, via telefoon 00972-2-6226-880 (zondag – donderdag, 8-14 uur) of e-mail info@israelheute.com. (Duitstalig).

Voor wie de reis te ver of te zwaar is, hebben we deze video van Petra gevonden. John DeLancey geeft u een uitgebreide rondleiding door deze lang vergeten historische, in de rotsen uitgehakte stad.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.