Toerisme: Woestijntocht langs de oude Wierookroute

Israel Today/Israel Heute organiseert van 24 oktober tot 3 november een woestijnreis voor sportieve mensen langs de oude Wierookroute, van Petra in Jordanië naar de oude Nabatese stad Nitzana, in de Negev woestijn , aan de grens met Egypte.

Door Redactie Israel Today |

Afbeelding: Kleine Petra, een in de rotsen uitgehakte stad van de Nabateërs in Jordanië. (Foto: David Stanley – Creative Commons)

De wierookroute loopt van Saoedi-Arabië naar de Middel­landse Zee en is een van de oudste handels­routes ter wereld. De wierook werd uit het land van oorsprong, Dhofar, dat in het huidige Oman ligt, naar de haven van Gaza aan de Middel­landse Zee vervoerd. Wij gaan het westelijke deel van de kara­vaan­route verken­nen, die loopt van Wadi Rum, Petra, naar Wadi Nekarot, van Ovdat tot Nitzana.

De tocht duurt elf dagen. Op de eerste dag brengt een autobus u van Tel Aviv naar Eilat, waar we de grens met Jordanië oversteken. Onderweg lopen we vijf tot twintig kilometer en overnachten we in tenten. Dat vereist dus een goede lichamelijke conditie. Momenteel wordt de reis alleen aangeboden aan gevaccineerde mensen.. Wij hopen dat de beperkingen voor toeristen nog zullen versoepelen.

Voor meer informatie: zie achterin het september­nummer van het Israel Today Magazine, of de website www,israelheute.com. Als u geïnteres­seert bent, kunt u zich vrijblijvend aanmelden via telefoon 00-972-2-6226-880 of een e-mail naar info@israelheute.com (Duits of Engelstalig).

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.