Toerisme: Vogels bleven de Hoela vallei bezoeken

Terwijl er de afgelopen jaren geen toeristen te bekennen waren in Israël¸ is een groep bezoekers het land trouw blijven bezoeken. Elk voorjaar en najaar vlogen een half miljard vogels naar dit stukje land, waar Afrika, Europa en Azië bij elkaar komen.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Dappere mensen hebben in de jaren 1950 het Hoela meer, gelegen tussen de heuvels van Opper Galilea in het westen en het Meer van Galilea in het zuiden, gedraineerd en veranderd van een meer, omgeven door moeras­gebied en verge­ven van muskieten, tot een landbouwgebied, de Hoela vallei. Een klein deel van het dal werd weer onder water gezet, om uitdroging van het gebied en vernietiging van het ecosysteem tegen te gaan.

Dit deel van de Hoela vallei werd in 1963 Israëls eerste natuur­reservaat. Nu is het een een van de drukst bezochte gebieden ter wereld, waar vogels over­winteren of een tussen­stop maken, onderweg naar hun over­winterings­gebied. Boeren voederen de vogels, om te voorkomen dat ze de oogst komen opeten. Een gebied van 24.000 ha in de noordelijke Hoela vallei, waaronder het natuurreservaat, is door BirdLife International erkent als belangrijk gebied voor vogels, omdat het populaties van veel soorten vogels ondersteunt, vooral roofvogels en watervogels.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.