Toerisme: Jeruzalem zoals u het nog nooit hebt gezien

Bent u een trotse Jeruzalemmer of een fan van de Heilige Stad? Ga dan met ons mee en ontdek in specta­culaire nieuwe film over de Heilige Stad een een heel nieuw Jeruzalem, met magische taferelen, geluiden en beziens­waardig­heden die u nog nooit hebt gezien!

Door Redactie Israel Today |

Speciaal voor het stadsbestuur van Jeruzalem maakte creatief kunstenaar, fotograaf en filmmaker Eitan Asraf een gloednieuwe film, waarin de hoofdstad van Israël in een verblindend nieuw licht wordt voorgesteld.

Bijna een jaar lang documenteerde hij de stad vanuit alle denkbare en onvoorstelbare hoeken en legde hij de adembenemende vergezichten, hartverwarmende beelden en kenmerkende melodieën vast. Nu is Asraf’s werk voltooid. Verrassend genoeg is het grootste deel van de film niet opgenomen met ultramoderne camera’s, maar met Asrafs mobiele telefoon en drones, waardoor we de Heilige Stad vanuit vogelperspectief kunnen bekijken.

In zijn film belicht hij het heilige, het merkwaardige en het mooie. De Westelijke Muur, de Machaneh Yehoeda Markt, en de Mamilla Boulevard. Wereldberoemde toeristische attracties liggen naast minder bekende, charmante plekjes die bijdragen tot de tijdloze smelt­kroes van de Israëlische cultuur en samenleving. Kijkers zijn onder de indruk van Jeruzalems glorieuze ochtenden en glinste­rende nachten, genieten van spectaculaire zons­opgangen, zons­ondergangen en het wisselen van de seizoenen.

‘Jeruzalem is het middelpunt van de wereld,’ legt Asraf uit. ‘Dit was een ongelooflijk project dat me een heel jaar inspiratie heeft gegeven. Wanneer het onderwerp een stad als Jeruzalem is, maken de emoties overuren en kan de verbeelding je naar nieuwe sferen voeren. Ondanks het feit dat veel van onze ruwe beelden tijdens de opnames werden gestolen, begonnen we aan een tweede run en werden we beloond met fantastische beelden die nog beter waren dan voorheen.’

Burgemeester Moshe Leon van Jeruzalem deelt zijn perspectief: ‘Jeruzalem is een trek­pleister voor mensen van over de hele wereld. De stad is uniek en buiten­gewoon. Deze film van Eitan Asraf put uit het enorme spectrum, de diverse melodieën, smaken en charme om de essentie van Jeruzalem vast te leggen en het complete verhaal van onze stad te vertellen. Ik beveel deze film bij iedereen aan. Kijk ernaar en laat u opnieuw imponeren en inspireren door onze Heilige Stad Jeruzalem’.

Wilt u meer nieuws ontvangen over Israël? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.