Toerisme: Het Israel Museum is weer open

Het Israel Museum in Jeruzalem is weer open. U heeft de kunst en de historie gemist, en het museum heeft u gemist. Een toeristische reis naar het Heilige Land is nog niet mogelijk, dus we behelpen ons met enkele uitstekende video’s.

Door Redactie Israeltoday.nl |

Sinds zijn oprichting in 1965 heeft het Israel Museum ernaar gestreefd de sterke banden tussen zijn drie hoofdafdelingen aan te geven: Archeologie, beeldende kunst en Joodse kunst en leven.
Museum directeur James S. Snyder vertelde in 2010 na een uitgebreide renovatie van drie jaar, dat ‘we hier een transformerende verandering van het museum hebben bereikt, waarvan we hopen dat die daadwerkelijk de mogelijkheden van zijn oorspronkelijke visie heeft gerealiseerd.’

Het Israel Museum is uniek, vertelt Snyder, omdat het niet alleen de cultuur van de regio laat zien, van het begin der tijden tot vandaag, maar ook de rest van de wereldcultuur, allemaal samengebracht op een plaats die echt bedoeld is om interculturele verbindingen tot stand te brengen.
Door de renovatie is de galerieruimte van het museum verdubbeld, waardoor er nu ongeveer 8.000 objecten worden tentoongesteld uit de collectie van een half miljoen. Het nieuwe ontwerp van de tentoonstellingen neemt de bezoeker mee op een reis door de tijd, beginnend bij de archeologie en de prehistorie, anderhalf miljard jaar geleden, helemaal doorlopend naar de hedendaagse kunst. De werken van meesters van de moderne kunst staan zij aan zij met werken van Israëlische kunstenaars, die er volgens Snyder nu in geslaagd zijn zich los te maken van de directe band met hun geschiedenis en behoorlijk actief te worden op internationaal terrein.

In deze video van Erick Stakelbeck wordt een bezoek gebracht aan de archeologische afdeling van het museum, waar voorwerpen te zien zijn die aansluiten bij de geschiedenissen van de Bijbel. Teven ziet u het model van de stad Jeruzalem, met centraal daarin de Tempel.

De droom van elke archeoloog wordt bewaard in de opvallende Shrine of the Book: de Dode Zee rollen die 2000 jaar verborgen hebben gelegen in grotten bij de Dode Zee.

Wilt u meer nieuws over Israël ontvangen? Klik hier voor de dagelijkse gratis e-mail nieuws­brief.